Νίκη για Κραμπ – Καρενμπάουερ και Μέρκελ στο CDU

Κανένα σχόλιο

Με 517 ψήφους και ποσοστό 51,75% η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ, η «εκλεκτή» της Άνγκελα Μέρκελ, αναδείχθηκε Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Ο αντίπαλός της Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος είχε τη στήριξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έλαβε 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%. Ψήφισαν 999 σύνεδροι, δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές και για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

Η νίκη της  Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ αποτελεί και νίκη της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα μπορέσει συνεχίσει την θητεία της στην καγκελαρία χωρίς εσωκομματικές αμφισβητήσεις. Σε περίπτωση νίκης του Φρίντριχ Μερτς πολλοί αναλυτές εκτιμούσαν πως ενδεχομένως η καγκελάριος δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει τη θητεία της.

Υπενθυμίζεται πως η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ αναδείχθηκε νικήτρια και στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του CDU με 450 ψήφους και ποσοστό 45,05%. Ο Μερτς έλαβε 392 ψήφους και το 39,2% των ψήφων και ο Σπαν 157 ψήφους και το 15,7% των ψήφων.

"Sponsored links"

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις