Να γίνουν κραυγές οι σιωπές

Κανένα σχόλιο

Του Νίκου Τζάρα

Σε εξέλιξη η ενορχηστρωμένη προσπάθεια των υπεύθυνων της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε εξ αιτίας των πολιτικών τους να δυσφημίσουν το κίνημα των αγανακτισμένων . Επιχειρούν να το ταυτίσουν με τους οπερετικούς συνομωσιολόγους καταληψίες του Αμερικανικού Καπιτωλίου διαστρεβλώνοντας συνειδητά το περιεχόμενο των διεκδικήσεων του, τις μορφές που είχε πάρει η οργάνωση του την μαζική συμμετοχή του πλήθους σε αυτό.

Το κίνημα στάθηκε αντίθετο στην διαφθορά, στην διαπλοκή, στην αναξιοκρατία, στην εκποίηση των τομέων του δημόσιου πλούτου , στην υποταγή στις απαιτήσεις των Τραπεζών,στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στους πλειστηριασμούς κατοικιών , στην φτωχοποιηση των λαϊκών στρωμάτων που ήταν τα αποτελέσματα εφαρμοσμένων πολιτικών από τα κόμματα που κυβέρνησαν επί χρόνια αυτόν τον τόπο. Ήταν ο αγαναχτισμένος λαός που αξίωνε Νέμεση και αποκατάσταση Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας που έγινε παιχνίδι στα χέρια αυτών που λεηλάτούσαν τη χώρα και που έβγαλαν τα άνομα κέρδη τους στους φορολογικούς παραδείσους .

"Sponsored links"

Η επιλογή της ανάθεσης της διαχείρησης των αιτημάτων του στον ΣΥΡΙΖΑ που το άδειασε με την προσχώρηση και την ενσωμάτωση του στο σύστημα είναι η αιτία της αποδυνάμωσης και της ήττας του. Η πτώση και η ήττα του , όπως συνέβει με ανάλογα κινήματα στην Αγγλία, στις ΗΠΑ,στην Πορτογαλία έδωσε χώρο στην απογοήτευση, την αποστράτευση και την σιωπή.

Πάνω στην τελευταία επιχειρούν οι Λοβέρδοι, και οι συστημικοί να φέρουν στο προσκήνιο τις γνωστές θεωρίες των δύο άκρων , να διαστρεβλώσουν τα αιτήματα του, να το ταυτίσουν με τους κάθε λογής ψεκασμενους . Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η σιωπή μπορεί να γίνει η κραυγή των αγανακτισμένων που μάθανε από την ήττα τους και θα ζητήσουν ξανά τα δικαιώματα τους για μια ζωή με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Αυτόνομα και αδιαμεσολάβητα αυτή την φορά.

Απέναντι στην όποια κυβέρνηση αναλάβει να κάνει την βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των εκμεταλλευτών ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΠΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ .

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις