“Να εκφράσουμε την αριστερή στροφή και την ριζοσπαστικοποίηση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο με την “Ανταρσία στα Χανιά”

Κανένα σχόλιο

Της Μαρίας Καλιτσουνάκη *

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και οι συζητήσεις στους εργατικούς χώρους και τις γειτονιές έχουν στο κέντρο το πως τα μνημόνια και οι περικοπές έχουν ρημάξει τις δημόσιες υπηρεσίες και τις απολαβές που έχουμε σαν δημότες.

Η Ανταρσία στα Χανιά, η φωνή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, είναι στο δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία 5 χρόνια και η δράση της μέσα και έξω αναγνωρίζεται επειδή έχουμε συνδεθεί με τις εργατικές μάχες ενάντια στη λιτότητα αλλά και τις μάχες ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες, κόντρα στη λογική της διαχείρισης και του ρεαλισμού.

"Sponsored links"

Από τις μάχες των συμβασιούχων στους δήμους για μονιμοποίηση και τις μάχες που δίνουν οι εκπαίδευτικοι για διορισμούς, μέχρι την πάλη ενάντια στον σεξισμό και τις διακρίσεις και τα αιτήματα να έχουμε παιδικούς σταθμούς και γηροκομεία. Αλλά και στους αγώνες για τους ελεύθερους χώρους όπως είναι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου απαιτώντας να παραμείνει πράσινο.

Παλεύουμε οι καραβιές των προσφύγων που καταφέρνουν να σωθούν, να μην στοιβάζονται στα πατώματα της παλιάς ηλεκτρικής χωρίς ρεύμα κα νερό σε άθλιες συνθήκες για να καταλήξουν στην Αμυγδαλέζα.

Έχουμε κλείσει δύο φορές τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και δεν τους έχουμε επιτρέψει να κάνουν κουμάντο στα σχολεία όπως επιχείρησαν. Με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών μπροστά αλλά και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου παλέψαμε να διδάσκονται οι Αλβανοί μαθητές τη μητρική τους γλώσσα. Ενάντια στην περιθωριοποίηση των Ρομά και του κοινωνικού αποκλεισμού χάριν “τουρισμού”.

Με αυτές τις παρακαταθήκες παρεμβαίνουμε και κατεβαίνουμε και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές με συντρόφους και συντρόφισσες που βρεθήκαμε στο δρόμο για να εκφράσουμε την αριστερή στροφή και την ριζοσπαστικοποίηση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Για να τα πάρουμε όλα πίσω και όχι τα ψίχουλα που μας πετάνε.

* ιδιωτική υπάλληλος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος (Δ.Ε Χανίων) με την Ανταρσία στα Χανιά

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις