16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ντόρα Μπακογιάννη: Καμία κυβέρνηση δε θέλει να στέλνει τα ΜΑΤ. Για την προστασία της υγείας των νησιωτών όμως το μπάχαλο στη Μόρια πρέπει να εξαφανιστεί – Οι περισσότεροι μετανάστες πρέπει να φύγουν

Ημερομηνία:

Συνέντευξη έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 7.00 δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις εντονότατες αντιδράσεις πολιτών σε Μυτιλήνη και Χίο.

Η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων είπε:

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό που έχουν τραβήξει οι νησιώτες είναι απίστευτο. Το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνάει το μπόι της χώρας μας.

Είμαστε δεσμευμένοι από συγκεκριμένες συμφωνίες επιστροφής που είχαν υπογραφεί παλαιοτέρα. Η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο που βασίζεται στο ότι οι περισσότεροι μετανάστες πρέπει να φύγουν, να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Για να επιστρέψουν όσοι δεν έχουν πολιτικό άσυλο, πρέπει να ξέρουμε που είναι. Για να ξέρουμε που είναι πρέπει να μένουν σε κλειστές δομές, σε ελεγχόμενες δομές. Αν δεν είναι σε ελεγχόμενες δομές θα εξαφανιστούν και θα μείνουν.

Δεν υπάρχει τρόπος η Ευρώπη να δεχθεί την παγκόσμια φτώχεια σήμερα. Άρα ο διαχωρισμός οικονομικοί μετανάστες πρόσφυγες πρέπει να είναι σαφής. Οι πρόσφυγες δικαιούνται υποστήριξη και με βάση όλες τις συνθήκες.

Έχω απόλυτη συναίσθηση πως θα κριθούμε από την εφαρμογή αυτού του προγράμματος.

Αυτή η υγειονομική βόμβα στην περιοχή της Μόριας πρέπει να εκλείψει και μόλις γίνει οι συμπολίτες μας στη Μυτιλήνη θα καταλάβουν τη διαφορά. 

Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουν οι μετανάστες στις χώρες τους. Δεν μπορούν να παραμείνουν οι μετανάστες στη χώρα. Είμαστε αποφασισμένοι να πιέσουμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει, την Ευρώπη, για να εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική.

Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να θέλει να στέλνει ματ. Όμως για την προστασία των ίδιων των νησιωτών μας, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, είναι απολύτως απαραίτητο το μπάχαλο γύρω από τη Μόρια και τις άλλες δομές να εξαφανιστεί.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...