Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να αποχωρήσει η Ελλάδα από τη Σένγκεν προκειμένου να μην μετατραπεί η πατρίδα μας σε προσφυγικό Νταχάου

Κανένα σχόλιο

Στο προσφυγικό αναφέρθηκε χθες 24/2/2016 σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «οι τούρκοι δουλέμποροι συνεχίζουν να στέλνουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τα Σκόπια συνεπικουρούμενα από την Αυστρία κλείνουν τα σύνορα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο προσφυγικό Νταχάου, ενώ η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Αυστρία, η Σουηδία και σήμερα το Βέλγιο έχουν αναστείλει τη Σένγκεν. Η υποκρισία γύρω από τη μετεγκατάσταση συνεχίζεται αφού από τους 66.400 πρόσφυγες που δεσμεύτηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει από την Ελλάδα δεν έχουν μετεγκατασταθεί ούτε 400.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «η Ελλάδα όσο παραμένει στη Σένγκεν αποτελεί μαγνήτη για τους χιλιάδες πρόσφυγες μια και τους χορηγεί ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν που τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν στη Γερμανία. Γι’ αυτό διακινδυνεύουν οι πρόσφυγες να πνιγούν στο Αιγαίο αντί να πάνε από τη Βουλγαρία προς τη Γερμανία.»

"Sponsored links"

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «μόνη λύση η Ελλάδα να αποχωρήσει από τη Σένγκεν, να κλείσει τα σύνορά της και να αναθέσει τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα. Επιπλέον, η Ελλάδα να αξιοποιήσει τη ρήτρα παρέκκλισης του άρθρου 72 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. και να σταματήσει να εφαρμόζει το Δουβλίνο 3 για λόγους δημόσιας τάξης και εσωτερικής ασφάλειας»

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις