14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΟΕΒΕΝΧ: Tα Χανιά προσφέρουν πολλά χρήματα στα δημόσια ταμεία και δε γίνονται επενδύσεις – Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές από τη θεομηνία

Ημερομηνία:

Στάλθηκε σήμερα Τετάρτη από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η παρακάτω επιστολή ενώ κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους φορείς:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Τις τελευταίες μέρες στα Χανιά και στην Κρήτη συνολικότερα, ήρθαμε αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έφεραν τρομερές καταστροφές.

Δυστυχώς, χάσαμε συνανθρώπους μας, υπήρξαν καταστροφές σε σπίτια, περιουσίες, οδικό δίκτυο και υποδομές.

Μία εβδομάδα και πλέον μετά η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται με αποκαρδιωτικά αποτελέσματα, καθώς παρά την εμφανή βελτίωση του καιρού τα γεωλογικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη. Συμπολίτες μας αδυνατούν να πάνε στα σπίτια τους, σχολεία δεν λειτουργούν, σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει παροχή ρεύματος και νερού, ενώ οι μετακινήσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Ν. Χανίων δεν είναι ασφαλείς.

Τα Χανιά βιώνουν δύσκολες μέρες. Δεν είναι ώρα ούτε για πολιτικά παιχνίδια ούτε για απόδοση ευθυνών. Προέχει η άμεση, συντονισμένη, με σχέδιο και οργάνωση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού η οποία σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, θα αποκαταστήσει τις ζημιές και την καθημερινότητα όλων μας.

Η Κρήτη λόγω της μεγάλης ανάπτυξης του τουρισμού τα τελευταία τριάντα χρόνια προσφέρει στο δημόσιο ταμείο γενναιόδωρα έσοδα έστω κι αν αυτά είναι δυσανάλογα των επενδύσεων που θα έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν στην Κρήτη.

Κύριε Πρωθυπουργέ, σεβόμενοι πάντα την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ζητούμε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών ώστε να μπορέσουν τα Χανιά να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, οι συμπολίτες μας να επιστρέψουν με ασφάλεια στις οικίες και στις δουλειές τους και η τουριστική σεζόν να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

Κοινοποίηση

-Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης
-Υπουργό Οικονομικών
-Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών
-Υπουργό Ανάπτυξης
-Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
-Βουλευτές Ν. Χανίων
-Περιφερειάρχη Κρήτης
-Αντιπεριφερειάρχη Χανίων»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...