ΟΙΕΛΕ: Έγγραφο – σταθμός του Υπουργείου Παιδείας παρά τις λυσσαλέες πιέσεις των σχολαρχών – Οι τίτλοι σπουδών των ιδιωτικών σχολείων πρέπει να επικυρώνονται από το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας με το οποίο γίνεται αναφορά σε σημερινό έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών Α/μιας και Β/μιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “επιβεβαιώνει την κείμενη νομοθεσία και αποκρούει τις λυσσαλέες πιέσεις των σχολαρχών, ιδίως των κ.κ. Μπαμπινιώτη και Σαμαρά που ηγούνται των ισότιμων σχολείων,οι οποίοι διαχρονικά επιδιώκουν να εκδίδουν τίτλους σπουδών χωρίς τον έλεγχο καμιάς αρμόδιας αρχής για ευνόητους λόγους”.

Σημειώνει η Ομοσπονδία σχετικά:

Σύμφωνα με την απόφαση οι τίτλοι των ιδιωτικών σχολείων κάθε είδους (συμπεριλαμβανομένων και των ισότιμων) θα πρέπει να επικυρώνονται από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.Η επικύρωση των τίτλων σπουδών των ιδιωτικών σχολείων από δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί, άλλωστε, ρητή απαίτηση της Κομισιόν που, λόγω της εκτεταμένης ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, έχει παγώσει την αντιστοίχιση του Εθνικού (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF). Ο εποπτικός έλεγχος της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, η πιστοποίηση της νομιμότητας των τίτλων σπουδών και της διασφάλισης της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών που παρέχονται από ιδιωτικούς φορείς είναι αναγκαία συνθήκη, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανάψει το πράσινο φως για την επανεκκίνηση των διαδικασιών αντιστοίχησης.

"Sponsored links"

Η ΟΙΕΛΕ εκτιμά ως θετική την έκδοση του εν λόγω εγγράφου και ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να τηρήσουν αυστηρά την κείμενη νομοθεσία, καθώς αναμένεται ότι θα ενταθούν οι πιέσεις, ιδίως συγκεκριμένης μερίδας ιδιοκτητών (των μεγάλων ιδιωτικών και των ισότιμων σχολείων – Κολλέγια και Αρσάκεια) που επιδιώκουν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις