Οι γ-εκλογές

Κανένα σχόλιο

Κ. Διευθυντά,

Λιγοψυχώ μωρ’ σεις κοπέλια να ‘ρθουν οι γ-εκλογές, γιατ’ εβαγιέστησα να μου φωνιάζει ο γεις από ‘πα κι ο άλλος από ‘κει να τονε ψηφίσω, και δεν μου λέει ποιές καταπτσωσύνες έχει αυτός και το κόμμα ντου, μόνο μου αραδιάζει χίλιες κακές μεριές απού έχουνε οι αντίπαλοί ντωνε. Μα οι γι-άνθρωποι δεν είνιε μπλειό αγράμματοι. Ούλοι έχουνε τελειωμένο το σκολειό και οι πλια πολλοί είνιε παωμένοι και στα γυμνάσια και διαβάζουνε εφημερίδες, και γροικούνε τηλεόραση και θωρούνε ίντα γίνεται και κατένε ποιο είναι το συφέρο του τόπου και νοιώθουνε πως μέσα στο συφέρο του τόπου είναι και το δικό ντου συφέρο.

Ούλοι μας έχομενε φίλους κι εδικούς σε ούλα τα ψηφοδέλτια, μα μόνο ότι συφέρνει τον τόπο είπαμενε πως πρέπει να σκεφτούμενε. Μη γροικάτε αυτά που μασε ροζονάρουνε, πως θέλουνε να γινούνε σωτήρες του τόπου. Δε θέλουνε να σώσουνε τον τόπο μα θέλουνε να βολευτούνε σε βάρος του φτωχού κόσμου. Οι κοινοτικές εκλογές είνιε οι μικρές εκλογές, μα είνιε το ίδιο σα και τσι μεγάλες. Το μεγάλο ντωνε όπλο είναι το ψόμα. Ότι λένε πρίχου γίνουνε οι γι-εκλογές κάνουνε το αντίθετο.

"Sponsored links"

Θυμάστε δα πως ο σημερνός μας πρωθυπουργός έλεγενε προεκλογικά πως είναι, λε, αριστερός, μα ψόμα το λέγενε.

Οι γι-αριστεροί δεν κάνουνε ότι τωνε λέει η Αμερικά και το ΝΑΤΟ, μα αυτός κάνει ότι του λένε για να βλέπει την καρέκλα ντου. Μπορεί, όμως να θυμάστε πως τόλεγα μόλις εγινήκουνε οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Έλεγα: «μη γροικάτε ‘σεις ίντα ελέγενε. Ετσά απόυ γυρίσανε τα πράματα, γη θα κυβερνήσει καπιταλιστικά, γη θα πάρει το καπέλο ντου να φύγει». Μη γροικάτε ‘σεις ίντα μασε λέσινε. Μόνο όσοι αθρώποι του λαού είναι παλαβοί είνιε φανατισμένοι. Οι πολιτικοί μας, μουδέ το συφέρο του λαού, μουδέ το συφέρο τση Ελλάδας δε τζοι διαφέρει, μόνο το δικό ντονε συφέρο. Είδετε πως ο δεξιός Καμμένος και ο «αριστερός» Τσίπρας εσυνεργαστήκανε, μόνο και μόνο για τα προσωπικά και τα κομματικά ντωνε συφέρα, ετσά απού και ο Φλωράκης εσυνεργάστηκενε με τη δεξιά μια βολά. Ο Τσίπρας έκαμενε ακριβώς τα αντίθετα απ’ όσα ελέγενε. Ακόμις και το δημοψήφισμα απού έκαμενε, το παραμέρισενε. Οι γιάλλοι πολιτικοί, κάνουσινε τα μισά από όσα λένε, μα ο Τσίπρας κάνει τα αντίθετα από όσα λέει.

Μα ακόμις ένα γ-κακό του Τσίπρα είναι απού πρέπει πως έινιε συγγενείς του οι κακοποιοί και τσοι προστατεύει. Η Παπαρήγα ελέγενε το 2008 (απού καμπόσοι αλήτες, εχθροί του λαού και του κράτους, εβάλανε κουκούλες και εκάψανε και ελεηλατήσανε την Αθήνα) πως «ο κύριος Τσίπρας χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων». Μα κι εδά η βαρύτερη ποινή είναι «να την απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα» μα δεν έχουνε αυτοί ανάγκη να βγούνε από τη χώρα. Επά είναι η δουλειά ντωνε. Επά κλέφτουν, επά ληστεύουνε και επά κάνουνε την παραγγειά, όντεν τσοι πλερώνουνε να σκοτώσουνε κιανένα άθρωπο. Το Πανεπιστήμιο το ‘χει διαθέσιμο καταφύγιο για τσοι κακοποιούς. Τα Εξάρχει δέχεται να τα ‘χουνε πρωτεύουσα ντωνε οι κακοποιοί. Μα δεν έχει τη δύναμη το κράτος να καταλάβει τα Εξάρχεια;

Δεν περιμένω ‘γω πως θα δούμενε καλυτέρεψη, μούδε απού τσι βουλευτικές εκλογές απού θα γινούνε γλήγορα, εγώ θυμούμαι καλά το συχωρεμένο το μπρώτο Γιώργη Παπαντρέου, το συχωρεμένο το μπρώτο Κώστα Καραμανλή και το σχυωρεμένο το γ. Κώστα Μητσοτάκη και σκεύομαι πως δεν έχομενε δα κιανένα πολιτικό σαν εκείνουσιδα. Όποιο εψηφίζομενε εδά, τονε ψηφίζομενε μόνο και μόνο πως μας απογοήτεψενε ο προηγούμενος. Μη χαντάτε πως αυτοί που εψηφίσανε το Τζίπρα ήσανιε δικοί ντου, απλά τον εψηφίσανε επειδής ήσανιε απογοητευμένοι απού τσοι προηγούμενους. Εδά θα ψηφίσομενε το Μητσοτάκη γιατί μας απογοήτεψενε ο Τσίπρας.

Κανάκης Ι. Γερωνυμάκης

Γλωσσάρι
Λιγοψυχώ = ανυπομονώ
Βαγεστώ = χάνω την υπομονή μου
Κατατσωσύνη = ικανότητα
Μπλειό = πλέον
Κατένε = ξέρουνε
Ροζονάρω = Κουβεδιάζω
Γροικώ = ακούω
Βολά = φορά.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις