Οι δάσκαλοι των Χανίων αντιδρούν: Δε θα γίνουμε οι χωροφύλακες των μαθητών μας!

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως σύμφωνα με την οποία οι καθηγητές καλούνται να προχωρήσουν σε παράδοση μαθημάτων μέσω τεχνολογιών τηλεκπαίδευσης βάζοντας απουσίες σε όσους συμμετέχουν σε καταλήψεις. Και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων αντιδρά και με ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

Αγωνιζόμαστε μαζί  με τους μαθητές για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και σε κατάσταση πανικού. Η Υπουργός Παιδείας βγαίνει στα κανάλια και επικαλείται τον διάλογο με τους μαθητές ενώ όλους αυτούς τους μήνες νομοθετεί χωρίς κανενός είδους διάλογο με την Εκπαιδευτική κοινότητα. Τα προβλήματα στα σχολεία κάνουν την καθημερινότητα αφόρητη, αυτά είναι που έβγαλαν τους μαθητές στο δρόμο.

"Sponsored links"

Τα διαρκή κρούσματα στα σχολεία, τα πρωτόκολλα ανοσίας της αγέλης, ο συνωστισμός στις τάξεις, η πλημμελής καθαριότητα το νομοθετικό πλαίσιο που επιχειρεί την υποχρεωτική επιβολή της on line αναμετάδοσης του μαθήματος  καθώς και υποβολή εξάωρου καθημερινού προγράμματος «σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Το κίνημα των μαθητικών κινητοποιήσεων φουντώνει καθημερινά. Τα αιτήματά τους σωστά και δίκαια! Ζητούν 15άρια τμήματα, μέτρα υγιεινής και καθαριότητας στα σχολεία, να μην εφαρμοστεί η λαιμητόμος της τράπεζας θεμάτων και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του ΥΠΑΙΘ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζουν το μαθητικό κίνημα ως εχθρό.  Προσπαθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους εισαγγελείς  να τρομοκρατήσουν τους μαθητές. Στα Χανιά είδαμε έγγραφο από Αστυνομικό Τμήμα με το οποίο ζητούν από το σχολείο να καταδώσει τους μαθητές που συμμετέχουν σε κατάληψη και να δώσουν  τα στοιχεία των οικογενειών τους.

Αξιοποίησαν επίσης  τους λεγόμενους «αγανακτισμένους» γονείς για να τραμπουκίσουν τη νέα γενιά. Τα πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ λασπολογούν ασύστολα σε καθημερινή βάση για να κατασυκοφαντήσουν το μαθητικό σκίρτημα και να κάμψουν τις αντιστάσεις της νεολαίας. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Γεωργιάδης  μιλά για κακομαθημένα και κουνά το δάχτυλο στους γονείς τους.

Και τώρα, που όλη η κυβερνητική εκστρατεία προσκρούει στα βράχια της αγωνιζόμενης νεολαίας, η υπουργός Παιδείας προχώρησε στο αδιανόητο. Με μια fast track Υπουργική Απόφαση επιδιώκει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες των μαθητών, σε όργανα καταστολής, και  επιχειρεί να εκβιάσει τη νέα γενιά και να τσακίσει τις κινητοποιήσεις. Η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς.

Εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς και απειλεί τους μαθητές για μαθήματα  τα Σάββατα, στις αργίες και στους σχολικούς περιπάτους. Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, καλεί τους εκπαιδευτικούς να υλοποιήσουν την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» υποχρεωτικά στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, και επιπλέον, να φακελώσουν και να καταγράψουν ως απόντες τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη (!!), κουνώντας αυστηρά το δάχτυλο ώστε να συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις». Φαίνεται τελικά πως η «εξ αποστάσεως» αποτελεί για το ΥΠΑΙΘ «φάρμακο διά πάσαν νόσον».

Η αυταρχική και ακραία αντιδημοκρατική στάση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ αποδεικνύει τόσο την ανικανότητά τους όσο και το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται εξ αιτίας της πολιτικής που επέβαλαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Καλούμε τον κλάδο να καταγγείλει απερίφραστα τα αντιδημοκρατικά μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των μαθητικών κινητοποιήσεων που μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε χωροφύλακες των μαθητών.

Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τους συναδέλφους/ισσες της Δευτεροβάθμιας στις αποφάσεις τους να μην αποδεχτούν να εφαρμόσουν τις αυταρχικές εντολές του ΥΠΑΙΘ.

"Sponsored links"

Οι εκπαιδευτικοί δεν θα γίνουν οι χωροφύλακες των μαθητών τους !

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις