Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ για την Απλή Αναλογική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Οικολόγων Πράσινων:

Η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική δεν μας εκπλήσσει, γιατί είναι γνωστό πως ο μόνος τρόπος διοίκησης που γνωρίζει να ασκεί είναι ο Συγκεντρωτισμός. 

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μένουμε σταθερά πάντα υπέρ της Απλής Αναλογικής που προάγει την Άμεση Δημοκρατία. Πιστεύουμε πως η Απλή Αναλογική είναι το μόνο σύστημα που προάγει τη συναίνεση πραγματικών αξιών και προωθεί έγκαιρες επεξεργασίες πολιτικών συμμαχιών και όχι ευκαιριακές σκοπιμότητες της τελευταίας στιγμής.

"Sponsored links"

Όσον αφορά σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλουμε να τονίσουμε πως Απλή Αναλογική δεν σημαίνει ακυβερνησία.

Η Αυτοδιοίκηση δεν πάσχει από μέγεθος, ούτε από κρατικό και κομματικό έλεγχο. Πάσχει από έλλειψη Οραμάτων, Πολιτικών, Κοινωνικής Ευθύνης και Άμεσης Δημοκρατίας.

Πρωτεύον ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνο το εκλογικό σύστημα. Προτεραιότητα της πρέπει να είναι η μεταβίβαση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων και πόρων καθώς και ο απογαλακτισμός από το κεντρικό κράτος.  

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται την εφαρμογή της Απλής Αναλογικής για να ξεφύγουμε από τη λογική του τοπικού άρχοντα και να εδραιωθεί η δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση. Μόνο έτσι θα επιτευχθούν:

·         Μετεκλογικές συνεργασίες σε προγραμματική βάση με γνώμονα το συμφέρον του τόπου

·         Αντιπροσωπευτική εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων

·         Κύριο εκλεγμένο όργανο να είναι το δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, που αποτυπώνει καλύτερα τη βούληση των πολιτών και συνθέτει τις κοινωνικές αντιθέσεις,

·         Ενθάρρυνση προσωπικοτήτων στη συμμετοχική διαδικασία και

·         Ενίσχυση της συλλογικότητας στη διοίκηση των δήμων και των περιφερειών.

"Sponsored links"

Το σύστημα της Απλής Αναλογικής στις τοπικές υποθέσεις είναι το μόνο που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, έξω από κομματικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις και δημιουργεί συλλογικά όργανα απέναντι στις μονοπρόσωπες αμφισβητούμενες προσωπικότητες.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, καταθέτουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση της Απλής Αναλογικής επειδή πιστεύουμε ότι είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών και των φορέων στη συμμετοχική διαδικασία, την προγραμματική σύγκλιση και τον κοινωνικό διάλογο.

Η Απλή Αναλογική δεν είναι αυτή που δημιούργησε τα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση. Η Απλή Αναλογική είναι το πρόβλημα των τοπικών αρχόντων, που έμαθαν και θέλουν να ενεργούν δημαρχοκεντρικά και απολυταρχικά, και το πρόβλημά τους το μετέφεραν στην Αυτοδιοίκηση!

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις