Οι χώρες του πλούσιου Βορρά που έκλεισαν τα σύνορά τους και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε φρούριο, τώρα λένε “ΟΧΙ” και σε κορωνο-ομόλογα

Κανένα σχόλιο

Αυτή είναι η απλή αλήθεια.

Μία – μία οι χώρες που πρωτοστάτησαν στο κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες και που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ανθρωπο-φυλακή και μετά σε φρούριο της Ευρώπης, τώρα λένε “ΟΧΙ” στα κορωνο-ομόλογα αδιαφορώντας για άλλη μία φορά για την καταστροφή των οικονομιών των χωρών του Νότου από τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη της επιδημίας του κορωνοϊού.

Μετά τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Φινλανδία με ξεκάθαρο τρόπο ενάντια στα κορωνο-ομόλογα μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γκέρνοτ Μπλιούμελ που είπε ότι:

"Sponsored links"

«Αυτό είναι εκτός συζήτησης για εμάς. Αυτό συνεχίζει να ισχύει»

Είναι η ίδια Αυστρία που κατά την κρίση στον Έβρο έσπευσε να εκφράσει τη μεγάλη χαρά της για το ότι η χώρα μας αποδέχτηκε τον ρόλο του δεσμοφύλακα των πλούσιων χωρών του Βορρά.

Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τη συνάντηση Κουρτς – Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού περί της Ελλάδας ως “ασπίδα” της Ευρώπης;

Τις υπενθυμίζουμε:

«Αυτές τις ώρες φτάνει στην Ελλάδα η αυστριακή συνδρομή για το Μεταναστευτικό. Και από σήμερα θα κυματίζει στον Έβρο η ελληνική σημαία αλλά και η αυστριακή, η κυπριακή και σε λίγο σημαίες πολλών άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. Ο Έβρος και το Αιγαίο αποτελούν την «ασπίδα» της Ευρώπης».

“Ασπίδα” (των πλούσιων χωρών) της Ευρώπης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όχι ισότιμος εταίρος.

Τώρα, με την κρίση του κορωνοϊού, φάνηκε ξεκάθαρα. Οι ίδιοι που έκαναν την Ελλάδα την ασπίδα τους μπροστα στο ανθρώπινο δράμα, σηκώνουν ξανά νέα τείχη στο δράμα αυτών που μετέτρεψαν σε ασπίδα τους.

Και ετοιμάζονται για νέες ευκαιρίες με την επιβολή νέων μνημονίων.

Μόνο ντροπή…

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις