Ομάδα ερευνητών κατάφερε να αντιστρέψει τη ροή του χρόνου

Κανένα σχόλιο

Ένας κβαντικός υπολογιστής ήταν αρκετός για να καταφέρει μία ομάδα ερευνητών να «γυρίσει» πίσω τον χρόνο, αναστρέφοντας τη ροή του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Independent», οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ηλεκτρόνια και τον παράξενο κόσμο της κβαντικής μηχανικής, με αποτέλεσμα να γυρίσουν πίσω τον χρόνο πίσω.

Πραγματοποιώντας ένα περίπλοκο πείραμα, έβαλαν μπάλες μπιλιάρδου να κάνουν «rewind» μετά το σπάσιμο στην τσόχα. Όποιος παρακολουθούσε το πείραμα στον υπολογιστή, έβλεπε το περιστατικό να εξελίσσεται αντίθετα από τη ροή του χρόνου.

"Sponsored links"

Οι Ρώσοι ερευνητές, που ήταν επικεφαλής του πειράματος, με τη βοήθεια Ελβετών και Αμερικανών συναδέλφων τους, αναμένουν να βελτιωθεί με τον χρόνο η τεχνική και να γίνει περισσότερο αξιόπιστη και ακριβέστερη.

Ο επιστήμονας Gordey Lesovik, επικεφαλής του Ινστιτούτου Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας, που ηγείτο της έρευνας, δήλωσε: «Έχουμε τεχνητά δημιουργήσει μια κατάσταση που εξελίσσεται σε ροή αντίθετη από αυτή του θερμοδυναμικού βέλους του χρόνου». «Ο αλγόριθμός μας μπορεί να αναβαθμιστεί και να χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές προγραμμάτων για κβαντικούς υπολογιστές και να μειώσει τα σφάλματα» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις