Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης: 11 προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει με τις επιχειρήσεις στο νέο lockdown

Κανένα σχόλιο

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη καταθέτει προτάσεις για την άμεση εφαρμογή μετρών στήριξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας στο νέο λοκντάουν.

Αναφέρεται στο κείμενο:

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

"Sponsored links"

Ο Εμπορικός κόσμος πλήττεται για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά.  Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι το πρώτιστο αγαθό για τον άνθρωπο, αλλά από την άλλη μεριά η επιχειρηματικότητα και το λιανικό εμπόριο  αργοσβήνουν. Πιστεύουμε δυστυχώς ότι η κατάσταση εξελίσσεται σε εμπόλεμη και απαιτεί όχι μόνο εγρήγορση αλλά και αποτελεσματικότητα, που θα επιτευχθεί με την άμεση εφαρμογή  μέτρων στήριξης,  τόσο στους επιχειρηματίες όσο και τους εργαζομένους τους.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων:

1. Οι επιστρεπτέες προκαταβολές να μην είναι επιστρεπτέες, να δοθούν ΑΜΕΣΑ και να στοχεύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

2. Μείωση του ενοικίου κατά 40% για τους επόμενους 6 μήνες, με ταυτόχρονη κάλυψη της απώλειας των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες, με χρήματα και όχι με φοροαπαλλαγή.

3. Πάγωμα φορολογικών υποχρεώσεων για 6 μήνες και αποπληρωμή σε 120 δόσεις.

4. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ΟΑΕΕ κατά 40% για τους επόμενους 6 μήνες.

5. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ για τους επόμενους 6 μήνες.

6. Προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και απόσυρση όλων των προϊόντων που δεν είναι είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης, από τα ράφια των μεγάλων  επιχειρήσεων  τροφίμων και των σουπερμάρκετ και έως το πέρας του lockdown.

7. Ενεργοποίηση του επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού.

"Sponsored links"

8. Αναβολή για 6 μήνες της ενεργοποίησης του νέου πτωχευτικού κώδικα.

9. Στήριξη των εργαζομένων και παράταση των επιδομάτων ανεργίας.

10. Να υλοποιηθούν τα δάνεια που έχουν εγκριθεί από τις τράπεζες και δεν προχωρούν επειδή η εγγύηση του 80% του κράτους δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρά του ότι έχει εξαγγελθεί από το Μάρτιο του 2020.

11. Αναστολή για 6 μήνες του μέτρου ηλεκτρονικής τιμολόγησης και κατάργησης χειρόγραφων τιμολογίων .

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live