Ορτανσίες, γαρδένιες, αζαλέες, καμέλιες, ροδόδεντρα

Κανένα σχόλιο

Ανήκουν στα οξύφυλα. Θέλουν χαμηλό ph εδάφους. Γι’ αυτό τις φυτεύουμε σε ειδικό χώμα που αγοράζομε.

Η ακτιβοζίνη είναι ένα καλό λίπασμα, για μία φορά τον μήνα. Εγώ βάζω ανά 15 μέρες. Οι ορτανσίες μου είναι όνειρο. Άσπρες, ροζ, μωβ, μπλε. Τις μπλε, τις διατηρούμε μπλε βάζοντάς τους τακτικά και πριν πάρουν χρώμα τα μπουμπούκια, θεϊικό αργύρλιο. Επίσης πολύ τακτικά βάζομε σ’ αυτά τα φυτά χηλικό σίδηρο.

Θέλουν ημισκιά. Συχνό πότισμα. Αλλά με καλή αποστράγγιση. Να μην στεγνώνει το χώμα.

"Sponsored links"

Καμμιά φορά μέσα στο χώμα δημιουργείται ο ασπροσκούληκας. Τρώει τις ρίζες. Το φυτό μαραίνεται και ξεραίνεται. Δεν ξέρομε τι έχει και ποτίζομε περισσότερο. Αυτό είναι χειρότερο. Γι’ αυτό πότε – πότε μ’ ένα μυτερό μαχαίρι σκαλίζομε προσεκτικά το χώμα.
Όταν το βρούμε, ένα χονδρό γλοιώδες άσπρο σκουλήκι σκούρο από κάτω που όταν το πατήσεις βγάζει μια φαιά ουσία υγρή, πρέπει να πάρομε φάρμακο απ’ τον γεωπόνο μας και να το ρίξομε στο φυτό μας.

Αυτά τα λίγα για τ’ αγαπημένα μας λουλούδια που μας βγάζουν το άγχος.

Όποιος θέλει να μας πειράξει, πειράζει τα λουλούδια μας.

Α.Κ.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις