Ουκρανοί αγοράζουν ακίνητα στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

«Συνωστισμός» επενδυτών παρατηρείται στις κατά τόπους υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς το πρόγραμμα «Χρυσή βίζα» που αφορά τη χορήγηση αδειών παραμονής σε όσους πολίτες εκτός Ε.Ε προβούν σε απόκτηση ακινήτων αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, διατηρεί και φέτος τη δυναμική του.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία από την αρχή του προγράμματος, τα οποία παρουσιάζει η εφημερίδα Καθημερινή, τα 81,5 εκατ. ευρώ ή 10% της συνολικής αξίας των συναλλαγών του προγράμματος αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Φέτος ένας κινέζος επενδυτής δαπάνησε 5,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ακινήτου στις Κυκλάδες. Πληροφορίες από μεσιτικά γραφεία αναφέρουν πως πρόκειται για επιχειρηματία που απέκτησε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα 10 δωματίων στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

"Sponsored links"

Ήδη με το πέρας του φετινού πρώτου εξαμήνου και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Enterprise Greece, το 2018 έχουν εκδοθεί 423 νέες άδειες. Συνολικά από την αρχή του προγράμματος στα μέσα του 2013 έχουν εκδοθεί 2.881 άδειες, ενώ η τάση είναι ανοδική. Από τις 443 άδειες του 2014 ειδικότερα, ο αριθμός ανήλθε σε 507 άδειες το 2015, 577 το 2016 προτού εκτοξευθεί πέρσι με 931 άδειες.

Σημειώνεται ότι ο Πολύγυρος της Χαλκιδικής και η Αθήνα έχουν προσελκύσει το μεγαλύτερο μέρος των υψηλότερων μεμονωμένων αγοραπωλησιών. Στην πρώτη περίπτωση, Ρώσοι επενδυτές έχουν επενδύσει 19,3 εκατ. ευρώ από το 2013 μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα, στην Αθήνα κινεζικά συμφέροντα έχουν δαπανήσει συνολικά κεφάλαια 10,7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση παλιών πολυκατοικιών.

Οι μεγαλύτερες σε αξία αγορές ακινήτων από μεμονωμένους επενδυτές στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρυσή βίζα» είναι αναλυτικά:

Πολύγυρος (έχουν επενδύσει κυρίως Ρώσοι)

Χαλκίδα (έχουν επενδύσει κυρίως Ρώσοι)

Λευκάδα (έχουν επενδύσει κυρίως Ρώσοι)

Αθήνα (έχουν επενδύσει κυρίως Κινέζοι)

Ερμούπολη Σύρου (έχουν επενδύσει κυρίως Ισραηλινοί και Κινέζοι)

Χανιά (έχουν επενδύσει κυρίως Ουκρανοί)

"Sponsored links"

Άγιος Νικόλαος Κρήτης (έχουν επενδύσει κυρίως Ρώσοι και Ουκρανοί)

Μέχρι σήμερα, όπως έχει ήδη αναφερθεί, έχουν χορηγηθεί 2.881 άδειες για έκδοση «χρυσής βίζας» σε ξένους επενδυτές. Από αυτές, οι 1.351 έχουν δοθεί σε Κινέζους ενώ οι 426 σε Ρώσους. Σε Τούρκους έχουν χορηγηθεί 289 άδειες, ενώ σε επενδυτές από την Αίγυπτο 107. Σε επενδυτές από το Λίβανο έχουν χορηγηθεί 106 άδειες, ενώ από το Ιράκ 82. Στην Ουκρανία έχουν δοθεί 80 άδειες ενώ στη Συρία 67.

Καθημερινή

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις