Ο Απόστολος Γκλέτσος εξηγεί γιατί ξεκινά η “Τελεία” από τα Ανώγεια

Κανένα σχόλιο

«Επέλεξα  τ’  Ανώγεια της αντίστασης, του πολιτισμού και των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία, μέσα στους αιώνες,  για να παρουσιάσω την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος μου με τον τίτλο «ΤΕΛΕΙΑ», γιατί ο ιστορικός αυτός τόπος μου δίνει τη δύναμη που θέλω για να συνεχίσω τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάω», τόνισε μιλώντας στην «Α» ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γλέτσος.

Ο κ. Γλέτσος εξηγεί ότι με την Κρήτη τον συνδέουν πολλοί δεσμοί και μάλιστα από τα παιδικά του χρόνια. «Έζησα- μας λέει-  στο νησί με την οικογένεια μου για δώδεκα χρόνια, ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός.  Γνωρίζω  πολύ  καλά το μεγαλείο της κρητικής ψυχής και τη λεβεντομάνα Κρήτη. Τ’  Ανώγεια  τα έχω επισκεφτεί πολλές φορές, έχουν έναν ξεχωριστό αέρα, με ανθρώπους που ξέρουν να παλεύουν, να αγωνίζονται και αιώνες τώρα στύβουν την πέτρα για να επιβιώσουν».

Ο Απόστολος Γλέτσος δηλώνει θαυμαστής της ιστορίας των Ανωγείων, υπογραμμίζοντας ότι  «η αντιστασιακή δράση των Ανωγειανών είναι συνεχής και διαχρονική». Και προσθέτει: «Τα τρία Ολοκαυτώματα του χωριού, δυο επί τουρκοκρατίας κι ένα την Κατοχή από τους Γερμανο-φασίστες, τον Αύγουστου του 1944, αποδεικνύουν το ελέυθερο πνεύμα που κυριαρχεί στην ανωγειανή κοινωνία. Το πόσο αδούλωτη είναι η ψυχή τους φάνηκε  με την εισβολή των Γερμανών στην Κρήτη και την κατάληψη του νησιού. Η ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων ήταν η μοναδική σε όλη την Ευρώπη που κηρύχτηκε ελεύθερη ζώνη».

"Sponsored links"

Ο Α. Γλέτσος καλεί όλους τους Ανωγειανούς, όλους τους Κρήτες να δώσουν το παρόν στ΄ Ανώγεια στις 8 Δεκεμβρίου για να βάλουν όπως λέει «Τελεία» στις πολιτικές που οδήγησαν το λαό στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανέχεια.

anogi.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις