Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης για τη νήσο Χρυσή: «Κυριάρχησε η λογική του εύκολου κέρδους»

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλης Θραψανιώτης παίρνει θέση στο θέμα που δημιουργήθηκε με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στη νήσο Χρυσή:

Η νήσος Χρυσή είναι ένας σπάνιος και πολύτιμος φυσικός βιότοπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που τον καθιστά ελκυστικό τόπο προορισμού  για τον επισκέπτη, με διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον. Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι που μαγνητίζουν και προσελκύουν όλο και περισσότερο αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών, και είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών έχει πολλά θετικά (προβολή της Ιεράπετρας αλλά και του Λασιθίου γενικότερα, συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής) αλλά και αρνητικά, όπως αυτά που έρχονται τελευταία στο φως της δημοσιότητας και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις.

"Sponsored links"

Δεν υπήρξε μέριμνα ούτε από το κράτος ούτε από τις δημοτικές αρχές για ένα βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης. Η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων από κρατικές υπηρεσίες δυσκολεύουν αντί να βοηθούν στην κατεύθυνση σωστής διαχείρισης .

Μέχρι σήμερα κυριάρχησε η λογική του εύκολου κέρδους, που διευκολύνθηκε από την έλλειψη ή τη μη εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας, τους ανεπαρκείς ελέγχους και κυρίως από τον μεγάλο αριθμό αλληλεπικαλυπτόμενων «αρμόδιων» φορέων που άφηναν χώρο για παράνομες ή πελατειακές πρακτικές.

Η τελευταία αρνητική δημοσιότητα με την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, δείχνει πως αυτό το μοντέλο έφτασε στα όρια του.

Είναι ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η έγκριση και η εφαρμογή της Ειδικής Περιβαλλοντικής  Μελέτης (που είναι ήδη έτοιμη) και να αναλάβει ο Φορέας Διαχείρισης την ευθύνη για το νησί με τη συμμετοχή και των φορέων της Ιεράπετρας. Πιστεύω πως με συντονισμένες ενέργειες μπορούμε να πετύχουμε τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Το μεγάλο ενδιαφέρον και η ευαισθησία των φορέων και των πολιτών της Ιεράπετρας για τη Χρυσή, που έχει εκφραστεί πολλές φορές στο παρελθόν, είναι σήμερα αναγκαία για να προστατευθεί αυτός ο μικρός παράδεισος και να συνεχίσει να αποτελεί πόλο έλξης για την περιοχή.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • #kritifm1015 playlistΠΕΜΠΤΗ, 7:00 pm - 9:00 pmΕπιλεγμένα tracks από τους παραγωγούς και εξωτερικούς συνεργάτες του #kritifm1015