Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά με τον πρώτο βρεφονηπιακό σταθμό για ΑμΕΑ, στα Χανιά;

Κανένα σχόλιο

Της Κατερίνας Παντινάκη

Τις οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες βάζει στο “κάδρο” της προετοιμασίας για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, μετά και τη σχετική επισήμανση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από πλευράς του προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή», Παύλου Σημαντηράκη.

Σήμερα, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας & Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) εγκρίθηκαν 78 προσλήψεις έκτακτου – και πάλι – προσωπικού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου. Μάλιστα το προσωπικό αυτό θα είναι αυξημένο, την προσεχή σχολική χρονιά, κατά 12 άτομα και μέσα στα συνολικά 78 που θα προσληφθούν μέσα στον Ιούνιο θα είναι και ένας εκπαιδευτικός Π.Ε. Ειδικής Αγωγής.

"Sponsored links"

“Ο σκοπός αύξησης του προσωπικού εντάσσεται στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας και την κάλυψη των αναγκών” – αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Μαρίνος Παττακός. Ο ίδιος προσθέτει ότι ο ίδιος, στην παρέμβαση του κ.Σημαντηράκη δεσμεύτηκε για την λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού για παιδιά με ειδικές ανάγκες και … έτσι θα γίνει.

“Θα λειτουργήσουμε φέτος, κι εφόσον το επιβάλλουν οι ανάγκες, βρεφονηπιακό σταθμό ΑμΕα, που ως σήμερα δε λειτουργεί στο δήμο” – εξηγεί ο κ.Παττακός και προσθέτει πως η νέα αυτή δομή, με τις παρεμβάσεις που οφείλουν να γίνουν, θα λειτουργήσει είτε στον ΙΒ’ είτε στο ΙΣΤ’, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Το αν υπάρχει ανάγκη και ζήτηση για θέσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες θα φανεί κατά τη διαδικασία των αιτήσεων, ωστόσο ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ διαβεβαιώνει πως “θα είμαστε έτοιμοι σε κάθε περίπτωση”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις