Ο Δήμος Χανίων απαντά στα φιλοζωικά σωματεία: Να σταματησουν να αποτελούν μέρος του προβλήματος

Κανένα σχόλιο

Με μία σκληρή ανακοίνωση ο Δήμος Χανίων απαντά στα φιλοζωικά σωματεία τα οποία κατηγορούν το Δήμο Χανίων για τις διαδικασίες που ακολουθεί στο θέμα των αδέσποτων:

Οι εκπρόσωποι ορισμένων φιλοζωικών  σωματείων,  θεωρούν ότι συμβάλλουν  στον σκοπό που υπηρετούν, υβρίζοντας και  μηνύοντας τον Δήμο Χανίων.

Παρά το ότι δίνουν συνεντεύξεις με την παρουσία νομικών, δεν φαίνεται να κατανοούν  ότι ο Δήμος είναι ένας φορέας της Δημόσιας Διοίκησης και μπορεί να προβεί μόνο σε νόμιμες ενέργειες,  μέσα από νόμους δαιδαλώδεις και ασαφείς, ενός κράτους που έχει «ξεφορτωθεί» τα αδέσποτα στους Δήμους χωρίς να τους δίνει κανένα εφόδιο.

"Sponsored links"

Μας κατηγορούν ότι διαθέτουμε περισυλλογέα αδέσποτων που επιλέξαμε μάλιστα σε συνεργασία μαζί τους, ενώ  αγνοούν σκοπίμως,  ότι χωρίς αυτόν  δεν μπορεί με βάση το νόμο να λειτουργήσει η διαδικασία στειρώσεων.

Μας κατηγορούν ότι ακυρώνουμε εθελοντικές στειρώσεις, ενώ γνωρίζουν ότι είχαμε κάνει όλη την επίπονη διαδικασία ως Δήμος για να έλθει ομάδα από  Έλληνες κτηνιάτρους, οι οποίοι όμως μετέθεσαν την ημερομηνία με δικιά τους πρωτοβουλία.

Γνωρίζουν επίσης  πολύ καλά,  ότι ο Δήμος Χανίων έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και προγραμματίζει νέες, αλλά, όλα αυτά   βελτιώνουν και  δεν επιλύουν οριστικά  το πρόβλημα με τα αδέσποτα,  το οποίο στην χώρα μας με το νομικό πλαίσιο και τις συνθήκες που λειτουργούμε, κανείς Δήμος στην χώρα δεν έχει λύσει.

Καλούμε τις φιλοζωικές οργανώσεις που ενδιαφέρονται για την αντιμετώπιση  του προβλήματος, να  συμβάλλουν θετικά βοηθώντας τον Δήμο και όχι με την στάση τους να αποτελούν μέρος του προβλήματος.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις