14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ίσως γίνει υποχρεωτικός σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς

Ημερομηνία:

Το ενδεχόμενο η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού να γίνει υποχρεωτική, άφησε ανοιχτό ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδριτής της Microsoft και ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη.

Όπως δήλωσε, άτομα που εργάζονται με ηλικιωμένους, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, με την πιθαντότητα είτε να πεθάνουν είτε να υποστούν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους εξαιτίας της ασθένειας, ίσως απαιτηθεί να εμβολιαστούν.

«Κάνοντας υποχρεωτικό κάτι, μπορεί συχνά να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αλλά μπορούμε να πουμε πως, αν κάποιος πρόκειται να εργαστεί σε έναν οίκο ευγηρίας ή να έχει οποιαδήποτε επαφή με ηλικιωμένους, αυτό θα ήταν απαραίτητο» δήλωσε στο δίκτυο Bloomberg.

Η διεθνής συνεργασία και η χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του εμβολίου

Πολλά εμβόλια αναπτύσσονται από εργαστήρια και χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, οι έχουν ήδη συνάψει συμφωνία για την προμήθεια περισσότερων από 300 εκατομμυρίων δόσεων, παρά το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητά τους ή οι παρενέργειες του εμβολιασμού δεν είναι γνωστές.

Σε ερώτηση εάν η κίνηση της Ουάσιγκτον και οι κινήσεις άλλων χωρών είναι επιβλαβείς, ο Γκέιτς δήλωσε: «Χρειαζόμαστε συνεργασία εντός των χωρών και μεταξύ των χωρών. Οι ΗΠΑ μέχρι στιγμής δεν έχουν βοηθήσει στη χρηματοδότηση των φτωχών χωρών. Έχουμε χρηματοδοτήσει περισσότερα χρήματα στην έρευνα και την ανάπτυξη από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αλλά σε εργοστάσια και προμήθειες, φροντίσαμε μόνο τον εαυτό μας. Σε κάθε επικοινωνία που έχω με τους ηγέτες των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών και τους ηγέτες των χωρών, λέως «Γεια, πρέπει να προστατευόμαστε όλοι».

Οι φόβοι για μονοπώλιο

Νωρίτερα, ο Γκέιτς κάλεσε τους νομοθέτες των ΗΠΑ να προσθέσουν 8 δισεκατομμύρια δολάρια στο νομοσχέδιο για οικονομική ενίσχυση των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών στη μάχη τους ενάντια στην πανδημία, η οποία έχει μολύνει σχεδόν 21 εκατομμύρια άτομα και έχει αφαιρέσει τη ζωή σε περισσότερους από 760.000.

Ο Μπιλ Γκέιτς, καθώς και εμπειρογνώμονες υγείας σε όλο τον κόσμο φοβούνται ότι οι πλούσιες χώρες ενδέχεται να μονοπωλήσουν την προμήθεια των εμβολίων, αφήνοντας τα φτωχά έθνη μόνα στον αγώνα κατά της πανδημίας. Ένα τέτοιο σενάριο θα επηρέαζε αρνητικά τη συνολική κατάσταση.

Στη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Γκέιτς δήλωσε πως, ο πρώτος εμβολιασμός δεν θα είναι ιδανικός όσον αφορά την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού και μπορεί να μην έχει μεγάλη διάρκεια.

«Το 2021, πολλά άλλα εμβόλια είναι πολύ πιθανό να εγκριθούν. Η μεγάλη ανταπόκριση πιθανότατα θα προέλθει από την πρωτεϊνική υπομονάδα. Με τόσες πολλές εταιρείες να εργάζονται πάνω σε αυτό, μπορούμε να αντέξουμε και μερικές αποτυχίες και να έχουμε κάτι με χαμηλό κόστος και μεγάλη διάρκεια» δήλωσε ο Γκέιτς.

Οι θεωρίες συνωμοσίας με «στόχο» τον Γκέιτς

Ο 64χρονος αναφέρθηκε επίσης και στις θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες αναφέρεται το όνομά του και στις οποίες κατηγορείται πως δημιούργησε τον κορονοϊό, ώστε να εμφυτεύει μαζικά τσιπ μέσω εμβολίων και έτσι να μπορεί να ελέγχει τον παγκόσμιο πληθυσμό. Ο συνιδρυτής της Microsoft δήλωσε πως, τέτοιοι ισχυρισμοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα στο μέλλον.

«Είναι περίεργο [άνθρωποι που πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας]. Παίρνουν το γεγονός ότι ασχολούμαι με εμβόλια και απλώς το αντιστρέφουν, οπότε αντί να δίνω χρήματα για να σώσω ζωές, βγάζω χρήματα για να απαλλαγούμε από ζωές. Αν αυτό σταματά τους ανθρώπους από τη λήψη του  εμβολίου ή από το να ελέγξουν τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τη χρήση μάσκας, τότε είναι ένα μεγάλο πρόβλημα» δήλωσε ο Γκέιτς.

"google ad"

Σε ερώτηση αν ο κόσμος θα είναι καλά, ο Γκέιτς είπε:

«Σίγουρα. Είμαστε τυχεροί που αυτός [ο ιός] δεν ήταν μια πιο θανατηφόρα ασθένεια».

Ο 64χρονος δήλωσε προηγουμένως ότι η πανδημία πιθανότατα θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του 2021.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...