Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη

Κανένα σχόλιο

Με κείμενό του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί εμπόρους, εργαζόμενους και πολίτες να συμμετάσχουν στην 24ώρη πανελλαδική απεργία της 17ης Μάη στην κινητοποίηση της Πλατείας 1866 στις 10 το πρωί.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Η «περιβόητη» αξιολόγηση έφτασε στο τέρμα της, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και τους δανειστές. Η κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που συμφωνούν σε αυτό το δρόμο ανάπτυξης μας λένε ότι είναι μια «δύσκολη συμφωνία», ως η «καλύτερη δυνατή» που θα μπορούσε να επιτευχτεί, που έχει «κάποια αρνητικά» στοιχεία, αλλά έχει και «θετικά», και «χωρίς δημοσιονομικό κόστος».

"Sponsored links"

Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα; Τι φέρνει η νέα συμφωνία;

Οι μικροί έμποροι βιώνουν χρόνια τώρα μια  εφιαλτική κατάσταση .

Της αναδουλειάς ,των λουκέτων , των χρεών σε τράπεζες και ΟΑΕΕ, των κατασχέσεων.

Στα παλιά μέτρα  έρχονται να προστεθούν:

  • η κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας μέσα από την διεύρυνση της «τουριστικής περιόδου» και των «τουριστικών περιοχών»
  • η διεύρυνση της φοροληστείας με νέα μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους, και βέβαια καμία συζήτηση για αφορολόγητο στους μικρούς εμπόρους και στους αυτοαπασχολούμενους
  • νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές
  • νέα βάρη στην κοινωνική ασφάλιση
  • νέο τσεκούρωμα των  συντάξεων.

Δίκαια, λοιπόν, τα πανηγύρια  των βιομηχάνων για τη νέα συμφωνία,  ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη τους. Μόνο που η ανάπτυξη τους έχει βασική προϋπόθεση την ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση μας.

Η Κυβέρνηση έρχεται ξανά να πουλήσει το γνωστό παραμύθι των «αντίμετρων» στην προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι. Θυμίζουν το «παράλληλο πρόγραμμα» που εξήγγειλε μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και που στην πράξη φάνηκε το μέγεθος της εξαπάτησης που επιχείρησε.

Οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι πλειοψηφίες σε ΟΕΣΚ-ΕΣΕΕ, ενώ έχουν πάρει απόφαση από τις 2 Μάιου  για απεργία στις 17 Μαΐου  τηρούν «σιγή ιχθύος», όπως το συνηθίζουν, βάζοντας ακόμη μια φορά πλάτες στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, στις επιθυμίες του ΣΕΒ, των μονοπωλίων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί σε κοινή δράση  τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες.

Απαιτούμε:

"Sponsored links"

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο των καταστημάτων

Όχι στη φοροληστεία, επαναφορά της ένταξης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών έμπορων  στο αφορολόγητο όριο

Καμιά κατάσχεση κατοικίας, τραπεζικών λογαριασμών στους αυτοαπασχολούμενους και τις λαϊκές οικογένειες

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν συντάξεις και παροχές

Καμία αναμονή δε χρειάζεται, καμία αυταπάτη ότι και εμείς θα «φάμε από την πίτα». Την πίτα την ξαναμοιράζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προς όφελος των μονοπωλίων: εμάς δε μας έχουν στο «λογαριασμό», αντίθετα, εμείς θα κληθούμε να τον πληρώσουμε!

Καλούμε τους μικρούς εμπόρους να πάρουν μέρος   στην 24ωρη απεργία της 17 Μαΐου. Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε σιωπηλοί, δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε άπραγοι, το χρωστάμε στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΪΟΥ 10 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 1866

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today