19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ο Κώστας Γαβράς θα κάνει ταινία το βιβλίο του Βαρουφάκη

Ημερομηνία:

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς θα μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι» (μεταφορά στα ελληνικά του αγγλόφωνου«Adults in the room») στο οποίο παρουσιάζονται, μέσα από την προσωπική ματιά του πρώην υπουργού Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους και τα γεγονότα μέχρι την αποχώρησή του από το υπουργείο.

Η είδηση ανακοινώθηκε μέσω επιστολής του σκηνοθέτη, στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για την παρουσίαση του βιβλίου στα ελληνικά. Για το βιβλίο μίλησαν η πρώην υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΚΕΠΕ Νίκος Θεοχαράκης και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός με συντονιστή τον αρθρογράφο Κωνσταντίνο Πουλή.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα του βιβλίου στον Κώστα Γαβρά, ο οποίος όταν έμαθε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κρατούσε σημειώσεις από τις συνεδριάσεις του Eurogroup του ζήτησε τα χειρόγραφα για να γυρίσει τη νέα του ταινία.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβρη του 2015, όταν είχε ακουστεί ότι θα γυριστεί ταινία από τον Κώστα Γαβρά για την κόντρα Γ. Βαρουφάκη – Β. Σόιμπλε, η σύζυγος του Κώστα Γαβρά, Μισέλ Γαβρά, είχε διαψεύσει την είδηση με τα εξής λόγια:

«Ούτε ο Κώστας Γαβράς ούτε κάποιος από το γραφείο παραγωγής μας σκοπεύει να κάνει ταινία για την ελληνική κρίση» ξεκαθάρισε η κ. Γαβρά, προσθέτοντας «Έχουμε πολλούς πολιτικούς φίλους όμως ο Κώστας δεν γυρίζει μια ταινία για τον καθένα τους!».

Τελικώς, οι φήμες επαληθεύτηκαν έστω και με μία καθυστέρηση δύο ετών

Με πληροφορίες από tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...