Ο πρέσβης που ξεσκέπασε το σκάνδαλο με τις χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ επικεφαλής της ΥΔΑΣ

Κανένα σχόλιο

Της Βασιλικής Σιούτη | Σπάνια οι κυβερνήσεις τοποθετούν τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις και σπάνια μια καλή είδηση θεωρείται είδηση. Να που υπάρχουν όμως –ευτυχώς- εξαιρέσεις . Η είδηση είναι ότι σε μία από τις πιο αμαρτωλές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, στην ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) του υπουργείου Εξωτερικών τοποθετήθηκε επικεφαλής της ένας διπλωμάτης που με τόλμη και παρρησία είχε δώσει αγώνα για την εξυγίανση της τα προηγούμενα χρόνια –και όχι χωρίς κόστος.

Η ΥΔΑΣ είναι η υπηρεσία μέσω της οποίας διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε ημέτερους, δια των ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε, για -δήθεν σε πολλές περιπτώσεις- αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο πρέσβης Νικόλαος Βαμβουνάκης είναι ο μόνος πρέσβης που αρνήθηκε να κάνει τα στραβά μάτια δίνοντας εγκρίσεις σε αμφισβητούμενης αξίας και διαφάνειας προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ  και όποτε έπεσαν στην αντίληψή του  ύποπτες ενέργειες ΜΚΟ δεν δίστασε να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών . Παρόλα αυτά,  οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥΠΕΞ  δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να ρίξουν πραγματικά φως στις σκοτεινές αυτές υποθέσεις, γεγονός αναμενόμενο,  αφού οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις πήγαιναν σε ημέτερους.

"Sponsored links"

Η τοποθέτηση του πρέσβη  Βαμβουνάκη  δείχνει ότι η σημερινή κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΕΞ δεν έχει να φοβηθεί από την ουσιαστική έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει ο νέος επικεφαλής της ΥΔΑΣ.  Είναι πολύ πιθανό ωστόσο, να έχουν καταστραφεί και υπεξαιρεθεί αρχεία μετά και από διάφορες περίεργες υποθέσεις δήθεν διαρρήξεων που υποτίθεται ότι είχαν γίνει πέρσι στο υπουργείο.  Η μέχρι τώρα στάση του κ.Βαμβουνάκη πάντως,  δημιουργεί προσδοκίες ότι για πρώτη φορά αναμένεται να επαληθευθεί η φράση : «θα ριχθεί άπλετο φως».

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις