«Ο Πρίγκηπας με τα κρίνα» της Κνωσού και τα κρινάκια της θάλασσας

Κανένα σχόλιο

Η Μινωική τοιχογραφία που απεικονίζει τον «Πρίγκηπα με τα κρίνα» και τα κρινάκια που φυτρώνουν από τα μέσα Αυγούστου και όλον τον Σεπτέμβρη στον αφρό της θάλασσας πάνω στην άμμο, είναι ακριβώς τα ίδια. Στην αρχαιότητα η Κρήτη ήταν κατάσπαρτη απ’ αυτά τα υπέροχα αυτοφυή κρίνα που μυρίζουν θαυμάσια.

Πάνω στην άμμο, εκεί που δεν ευδοκιμούν λουλούδια, φύτρωναν και φυτρώνουν μόνα τους αυτά τα κρίνα. Ο Μινωικός Πρίγκηπας απεικονίζεται μ’ αυτά τα κρίνα.

Τώρα σώζονται άφθονα, ευτυχώς ακόμα, στον Βόρειο Άξονα των Χανίων. Αν πάτε μια βόλτα από Σταλό μέχρι Βιγλιά στο Καστέλλι μέχρι Φαλάσαρνα είναι γεμάτη η αμμουδιά. Δυστυχώς η ανάπτυξη τα έχει καταστρέψει αλλού. Γιατί οι μπουλντόζες και τ’ αυτοκίνητα και τα τρακτεράκια οι εκσκαφείς καταστρέφουν τους βολβούς που ζουν μέσα στην άμμο.

"Sponsored links"

Όμως, τι υπέροχο αλήθεια, απ’ την εποχή του Μίνωα έως σήμερα, ζουν τα κρίνα μέσα στην άμμο. Παρά τα στραπάτσια που έχουν υποστεί.

Έτσι και ο λαός μας θα επιβιώσει παρά τα στραπάτσια που υφίσταται. «Ο Κρίνος της θάλασσας» είναι ένας ωραίος συμβολισμός.

Z.K.

prighpas1

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today