16.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για τον Άρθουρ Τζόουνς που εξαφανίστηκε στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση εξαφάνισης του Άρθουρ Τζόουνς στα Χανιά, ενός 73χρονου από την Ουαλία, έδειξε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

 

Τις τελευταίες ημέρες και παρά τα αρνητικά μηνύματα από την Κρήτη στην Αγγλία έχει διαμορφωθεί ένα κίνημα μέσω κοινωνικών μέσων ενημέρωσης όπως το twitter για την εξεύρεση του εξαφανισθέντα 73χρονου Arthur Jones.

To hashtag #findarthur είναι εξαιρετικά πετυχημένο και μέσω αυτού φίλοι και συγγενείς καθώς και άτομα που θέλουν να βοηθήσουν ζητούν από πολιτικούς καθώς και από μέσα ενημέρωσης κυρίως βρετανικά αλλά και ελληνικά, να προβάλλουν το θέμα της εξαφάνισης του 73χρονου Arthur Jones στα Χανιά της Κρήτης. Και το πετυχαίνουν αρκούντως αποτελεσματικά!

BrNc3hzCAAIgFMw.jpg large Δημοσιογράφοι έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον στη Μεγάλη Βρετανία και τώρα, και στην ώρα του πρωθυπουργού, βουλευτής έθεσε σχετική ερώτηση στον Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος υποσχέθηκε ότι «θα κάνει ότι μπορεί» για να βρεθεί ο 73χρονος συνταξιούχος που εξαφανίστηκε στα Χανιά.

Ο Άρθουρ Τζόουνς, ένας 73χρονος από την Ουαλία έχει εξαφανισθεί από τις 19 Ιουνίου, 2 μέρες μετά την έλευσή του στα Χανιά, όταν και είχε στείλει μία κάρτα στην οποία έλεγε στους συγγενείς για τα σχέδιά του για πεζοπορία στα μονοπάτια της Κρήτης.

Μιλώντας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» ο κ. Κάμερον είπε ότι θα συζητήσει σχετικώς με τον Υπουργό Εξωτερικών ώστε να ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις.

Το θέμα αρχικά τέθηκε από τον βουλευτή Chris Ruane. O κ. Ruane ο οποίος εκλέγεται στον τόπο καταγωγής του Arthur Jones είπε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενταθούν οι προσπάθειες και η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να εξευρεθεί ο Arthur.

Brh3F1cCUAEqv1V.jpg large

O πρωθυπουργός απαντώντας είπε: «Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω ότι περνάει απ’ το χέρι για να βοηθήσω και θα συζητήσω με τον Υπουργό Εξωτερικών για όλη τη βοήθεια που μπορεί να δοθεί»

Με την ίδια ένταση συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης του 73χρονου

Νωρίτερα, η Αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας που συνεργάζεται με την αστυνομία της Κρήτης ζήτησε απ’ όσους έχουν κάνει τις διακοπές τους στην Κρήτης ή που πρόκειται να κάνουν το ταξίδι προς την Κρήτη να έχουν υπόψη τους την εξαφάνιση του κ. Jones κι αν προκύψει το οτιδήποτε να πληροφορήσουν άμεσα τις αρχές.

Ο κ. Jones, έχει μεγάλη εμπειρία από πεζοπορίες. Έμενε στην πόλη των Χανίων και παρά τα σχέδιά του για να διασχίσει μονοπάτια του νησιού, τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιούσε για τους περίπατούς του, ήταν ακόμα στο δωμάτιό του μετά την εξαφάνισή του.

Ο γιος του Jeff και άλλοι συγγενείς και φίλοι μοίρασαν ήδη πάνω από 1.000 φυλλάδια στο νησί ελπίζοντας ότι βρετανοί τουρίστες θα θυμηθούν το πρόσωπό του και θα ειδοποιήσουν την οικογένειά του.

"google ad"

BrahOX-IYAA8nzi.jpg large

Σε ένα μήνυμά του στο facebook ο γιος του είπε:

«Θα ήθελα να έχω καλά νέα να σας πω. Ήταν μια πολύ ζεστή ημέρα η χθεσινή και καλύψαμε μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια. Θα συνεχίσουμε και θα πάμε και σε άλλες περιοχές ψάχνωντας για κάποιο στοιχείο που θα μας οδηγήσει στο σημείο όπου βρίσκεται».

Εξήγησε ότι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση «είναι εξίσου μπερδεμένοι με το γεγονός ότι παρά τη μεγάλη κινητοποίηση και τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα ουδείς έχει βρεθεί που να έχει δει τον εξαφανισθέντα, αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι έρευνες έως ότου βρεθεί».

Να σημειώσουμε ότι σήμερα Πέμπτη κάτοικοι της περιοχής του Denbigh πρόκειται να προχωρήσουν σε αγρύπνια ανάβωντας κεριά για τον Arthur Jones.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...