Ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς έφτασε στην Κρήτη – Οι θερμοκρασίες των επόμενων ημερών

Κανένα σχόλιο

Καύσωνας από σήμερα σε όλη την Κρήτη με πολύ υψηλές θερμοκρασίας. Όπως αναφέρει πάντως ο μετεωρολόγος Εμμανουήλ Λέκκας, το θετικό είναι ότι η άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι σύντομη ενώ από την Κυριακή θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Είχαμε επισημάνει από τις προηγούμενες ημέρες ότι την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται να εκδηλωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες στο νησί μας. Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από την σύγκληση πλέον όλων των προγνωστικών μοντέλων τα οποία εμφανίζουν μία αρκετά έντονη θερμή αέρια μεταφορά από τα Νότια, ευτυχώς σύντομη, η οποία δικαιολογεί την άνοδο της θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα. Για αύριο Παρασκευή οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένεται να κυμανθούν στους 35  έως 37⁰C ενώ κατά τόπους δεν αποκλείεται να είναι και λίγο υψηλότερες λόγω ειδικών συνθηκών. Οι βόρειες περιοχές της Δυτικής Κρήτης και μόνο θα εκδηλώσουν λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες λόγω εμφάνισης ενός Α – ΒΑ ρεύματος το οποίο μπορεί να μετριάσει την κορύφωση των θερμοκρασιών. Στις υπόλοιπες όμως περιοχές επειδή διατηρείται και η Νότια τάση των ανέμων, ιδιαίτερα στα Ανατολικά τμήματα, οι θερμοκρασίες πολύ γρήγορα θα φθάσουν στα υψηλά αναφερόμενα επίπεδα. Ευτυχώς όμως από τις βραδινές ώρες αναμένεται μετακίνηση της θερμής μάζας ανατολικότερα, επιτρέποντας έτσι στη θερμοκρασία να αρχίσει από το βράδυ να υποχωρεί σε χαμηλότερα και πιο ανεκτά επίπεδα. Το Σάββατο θα είναι μία επίσης θερμή ημέρα, μιας και οι θερμοκρασίες θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί να είναι υψηλές αλλά με τις μέγιστες να μην έχουν τη δυναμική να φθάσουν ενδεχομένως τις τιμές της Παρασκευής.  Επισημαίνεται ότι κατά τόπους , ιδιαίτερα στα Ανατολικά και τα Νότια τμήματα του νησιού, ο δείκτης δυσφορίας θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα λόγω άπνοιας και υψηλότερων ποσοστών υγρασίας.

"Sponsored links"

Αισιόδοξο παραμένει το γεγονός ότι από την Κυριακή θα αποκατασταθεί μία πιο ψυχρή αέρια μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα την Κρήτης  και σε συνδυασμό με την ενίσχυση των Δυτικών ανέμων αναμένεται να προκαλέσει υποχώρηση των θερμοκρασιών στα επίπεδα των 30⁰C, περίπου. Ακόμη καλύτερες προβλέπεται να είναι οι θερμοκρασιακές συνθήκες από την Δευτέρα.

Καλό θα είναι λοιπόν να ληφθούν από τον καθένα κατάλληλα μέτρα αυτοπροστασίας για το επόμενο διήμερο, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η παρατεταμένη και μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνεια, λόγω εποχής, εμφανίζει το δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας πολύ νωρίς στις υψηλότερες τιμές του.  Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιοχές αστικού περιβάλλοντος αλλά και για τους εκδρομείς ορεινών διαδρομών (καλύτερες αναμένεται να είναι οι συνθήκες στα ορεινά τμήματα της Δυτικής Κρήτης και μόνο).

Λέκκας Εμμανουήλ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις