Παξιμάδια, εδώ γεννιούνται οι Θεοί – Τα νησάκια με τις υπέροχες παραλίες στη νότια Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Στέκουν αγέρωχα εφτά μίλια νότια της Κρήτης και η κάθε αναφορά τους συνοδεύεται με μύθους και ιστορίες, Ο λόγος για τα Παξιμάδια, ή Ελεφαντάκι σύμφωνα με κάποιους ντόπιους. Πήραν τα ονόματα τους επειδή σε κάποια μάτια μοιάζουν με ξερό ψωμί, τα δικά μας παξιμάδια και σε κάποια άλλα με ένα μωρό ελέφαντα που έχει ξαπλώσει στο νερό.

Στα δύο νησάκια που είναι ακατοίκητα μπορεί να φθάσει κανείς με μικρά καραβάκια από τον Κόκκινο Πύργο ή την Αγία Γαλήνη. Τα δύο νησιά σχεδόν εφάπτονται. Ενώ το μήκος τους φτάνει τα τρία χιλιόμετρα.. Παρά το βραχώδες έδαφός τους σχηματίζουν όμορφες παραλίες και ειδικά στο σημείο που τα δύο νησάκια ουσιαστικά ενώνονται.

Το Μικρό Παξιμάδι διαθέτει τέσσερις διαφορετικές υπέροχες πραγματικά παραλίες, με φανταστικά πεντακάθαρα νερά και βοτσαλάκι.

"Sponsored links"

Η ιστορία των Παξιμαδιών συνδέεται με την Φαιστό, και στο παρελθόν ονομάζονταν Διόνυσοι, από τον θεό Διόνυσο. Σύμφωνα με την παράδοση λέγεται ότι η θεά Άρτεμις κυνηγούσε στην περιοχή αυτή, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι σ’ αυτά η Λητώ γέννησε τον Απόλλωνα και την Άρτεμη υπογραμμίζοντας την ιερότητά τους.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις