Παράνομο σαμποτάζ με εξοντωτικούς περιορισμούς στη νομική υπεράσπιση του Ασάνζ

Κανένα σχόλιο

Σοβαρότατες καταγγελίες για περιορισμό υλικών παροχών αναγκαίων για την υπεράσπισή του Τζούλιαν Ασάνζ, και για περιορισμό της επαφής του με τους δικηγόρους του και απόκρυψη στοιχείων από τον φάκελο που του έχει επιδοθεί.
Όχι μόνο του αρνούνται πρόσβαση στα υποτιθέμενα εις βάρος του στοιχεία, όχι μόνο τον εμποδίζουν να δει τους συνηγόρους του, αλλά του αρνούνται πρόσβαση και σε χαρτί και στυλό, ώστε να μπορεί να γράψει σημειώσεις για τους δικηγόρους του.

Ο λόγος για τον Τζούλιαν Ασανζ, που, επιπλέον, όπως κατήγγειλε η συνήγορός του και γνωστή ακτιβίστρια, Γκάρεθ Πηρς, του επέτρεψαν να δει τους δικηγόρους του μόνο για μία ώρα, πριν την τελευταία του κατάθεση, στο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ τη Δευτέρα. Και, πέραν αυτού, τους είχαν παρασχεθεί συνολικά μόλις δύο ώρες στις φυλακές για την προετοιμασία του. «Έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στο χρονικό σχεδιασμό μας», είπε η κα Πηρς, προσθέτοντας ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά αυτή η χρονική ζημιά είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική».

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η Γκάρεθ Πηρς, η διοίκηση της φυλακής υψίστης ασφαλείας Μπελμαρς, όπου και κρατείται ο Ασανζ, βάζει τόσα προσκόμματα στην επαφή του με τους δικηγόρους του, ώστε η ίδια κατέφυγε στους δικηγόρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για να ζητήσει τη βοήθειά τους, ώστε να κρατηθούν κάποια προσχήματα.

"Sponsored links"

Ο Ασανζ, που αντιμετωπίζει ποινές 175 ετών εάν παραδοθεί στις ΗΠΑ, όφειλε, βάσει των διεθνών κανόνων δικαίου, να έχει πλήρη πρόσβαση στη νομική του βοήθεια. Όπως κατήγγειλε η ράππερ Μ.Ι.Α., η οποία βρέθηκε στο δικαστήριο και μπόρεσε προ μηνών να επισκεφθεί τον Ασάνζ, πέραν των νομικών ζητημάτων, οι διώκτες του του απαγορεύουν να έχει βιβλία, χαρτί και στυλό στο κελί του. Ειδικά για τα βιβλία, μάλιστα, είπε ότι «του τα στερούν γιατί φοβούνται ότι θα τα χρησιμοποιήσει για να αλλάξει μηνύματα με τον έξω κόσμο»…

Η εξέταση του αιτήματος των ΗΠΑ για την έκδοσή του θα γίνει τον ερχόμενο μήνα, Φεβρουάριο 2020, ενώ στις 25 Ιανουαρίου οργανώνεται, έξω από τη φυλακή Μπελμαρς, πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία.

thepressproject.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις