Παρέμβαση ΚΚΕ για το Κολυμβητήριο Χανίων στη Βουλή

Κανένα σχόλιο

Ερώτησαν καατάθεσαν στη βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμαντώ Μανωλάκου για τις εργασίες συντήρησης που είναι αναγκαίες στην πισίνες του κολυμβητηρίου Χανίων ώστε να επαναλειτουργήσουν:

Αναλυτικά:

«Αναγκαία έχει κριθεί η αναστολή λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών των 25 και των 12,5 μέτρων στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Χανίων, μοναδικό της πόλης των Χανίων, αλλά και του Νομού, λόγω της κατάστασης των μεταλλικών στεγάστρων, που ενέχει κίνδυνο τραυματισμού των αθλητών, των συνοδών και των εργαζομένων του κολυμβητηρίου.

"Sponsored links"

Και ενώ η απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου Χανίων και η λειτουργικότητα των εγκαταστάσεών του είναι επιβεβλημένη, δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε καν η αποξήλωση των επικίνδυνων στεγάστρων και οι αθλούμενοι αντιμετωπίζουν υπέρμετρες δυσκολίες, αφού θα πρέπει να αθληθούν σε μία και μοναδική πισίνα.

Ειδικότερα, όλες οι δράσεις στριμώχνονται σε μια κολυμβητική δεξαμενή του εξωτερικού χώρου, δεδομένο που προκαλεί σοβαρά προβλήματα.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση των υφιστάμενων στεγάστρων και την αντικατάστασή τους με νέα, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες ότι μέσα στο καλοκαίρι οι εργασίες θα είχαν ολοκληρωθεί. Επίσης, δεν έχει υλοποιηθεί η τοποθέτηση των πυλώνων
φωτισμού, με συνέπεια σημαντικές δυσκολίες και κινδύνους για τα παιδιά που προπονούνται τις νυκτερινές ώρες. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού όπως φύλακες, ηλεκτρολόγοι, συντηρητές, χημικός κ.α, ενώ σχεδιάζεται, στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης, η ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία.

Η όλη απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι καινούρια, αντίθετα έχει παγιοποιηθεί με συνευθύνη των κυβερνήσεων και όλων των αρμόδιων φορέων. Χαρακτηριστικό της παραμέλησης των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου είναι πως το πρόβλημα διάβρωσης των μεταλλικών στεγάστρων είναι γνωστό τουλάχιστον από το 2006! Μάλιστα, αυτοψίες τεχνικών που χρονολογούνται από τότε, καθιστούσαν αναγκαία τη διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων για λόγους ασφάλειας των αθλούμενων.

Να σημειωθεί ότι το κολυμβητήριο Χανίων εξυπηρετεί τις ανάγκες εκατοντάδων παιδιών, του ΝΟΧ (αθλούνται πάνω 1000 αθλητές), με τμήματα αθλημάτων της πισίνας, κολύμβησης- υδατοσφαίρισης-τεχνικής κολύμβησης και καλλιτεχνικής κολύμβησης, με σημαντικές διακρίσεις, με ανάδειξη ταλέντων σε όλο το φάσμα του ναυταθλητισμού. Όλοι αυτοί οι αθλητές και οι οικογένειές τους, παλεύουν να συνεχίσουν να αγωνίζονται με άνισους όρους και σε δύσκολες συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσουν -πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που δημιουργεί η κρατική υποχρηματοδότηση– και την έλλειψη διαθέσιμου χώρου.

H υποχρηματοδότηση και τα πιεστικά προβλήματα του κολυμβητηρίου των Χανίων οδηγούν στην παράδοση της λειτουργίας του σε ιδιώτες, σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. που υλοποιούν οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για:

 Την άμεση αποξήλωση των επικίνδυνων στεγάστρων και την απρόσκοπτη επαναλειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών των 25 και των 12,5 μέτρων.

 Την άμεση τοποθέτηση πυλώνων φωτισμού.

"Sponsored links"

 Την αντικατάσταση των στεγάστρων των κολυμβητικών δεξαμενών με νέα και τη συνολική συντήρηση των εγκαταστάσεων του κολυμβητήριου του ΕΑΚ Χανίων.

 Την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚ Χανίων στο ύψος των αναγκών, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού κολύμβησης δωρεάν για όλους.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις