Παρεμβάσεις Β. Βαγιωνάκη και Α. Μπαλωμενάκη για θέματα οδικής ασφαλείας στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Παρεμβάσεις για θέματα που αφορούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια  Κρήτης πραγματοποίησαν την Πέμπτη 1-11-2018 οι βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας του Κοινοβουλίου.

Η συνεδρίαση με θέμα «Διαπιστώσεις, δράσεις και προτάσεις, με στόχο την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Κρήτη» αφορούσε την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον κ. Ν. Ξυλούρη εντεταλμένο σύμβουλο Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης, σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη (ΒΟΑΚ, οδική ασφάλεια και επιμέρους οδικοί άξονες).

Η κ. Βαγιωνάκη επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η δημοπράτηση του ΒΟΑΚ είναι ένα έργο το οποίο η πολιτεία το «χρωστάει» στους Κρητικούς και ότι αποτελεί «ανακούφιση» το γεγονός ότι ένα έργο τέτοιας σημασίας για το νησί ξεκίνησε να υλοποιείται. Ανέφερε επίσης ως σημαντικό το γεγονός ότι εντός του Νοέμβρη θα δημοπρατηθούν οι μελέτες για τη βελτίωση 450 σημείων του οδικού δικτύου που έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα, ενώ ως εξίσου σημαντικό ανέφερε το θέμα της δημοπράτησης της μελέτης του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης για την οδική ασφάλεια του ΒΟΑΚ προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές και ο κόμβος του Πολυτεχνείου Κρήτης.

"Sponsored links"

Από την πλευρά του ο κ. Μπαλωμενάκης, επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι μετά από ακινησία 20 – 25 ετών έφτασε η ώρα να δρομολογηθεί επιτέλους το έργο της κατασκευής του ΒΟΑΚ το οποίο αποτέλεσε και μία από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την Κρήτη.

Και οι δύο βουλευτές αναφέρθηκαν ειδικότερα στο ζήτημα της ανάγκης άμεσης κατασκευής πεζοδρομίου στο δρόμο του Πολυτεχνείου Κρήτης ως προσωρινή λύση μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευής του κόμβου πρόσβασης στην Πολυτεχνειούπολη.

H παρέμβαση της κ. Βαγιωνάκη:

H παρέμβαση του κ. Μπαλωμενάκη:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις