12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Παρουσιάστηκαν στα Χανιά οι θέσεις του ΚΚΕ για την παιδεία: “Tρομακτικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία – Eλλιπή διαπαιδαγώγηση σε μια σειρά γνωστικά αντικείμενα

Ημερομηνία:

Εκδήλωση– συζήτηση διοργάνωσε η Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ χτες, Πέμπτη 7 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με κεντρικό ομιλητή τον Σπύρο Μαρίνη, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ και εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Θέμα της εκδήλωσης : «Οι εξελίξεις στην Παιδεία, στον κλάδο των εκπαιδευτικών και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ.

Ο Σπ. Μαρίνης, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στο νέο σύστημα διορισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, τονίζοντας πως η επιλογή αυτή της κυβέρνησης είναι πλήρως ενταγμένη στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ που αποσκοπεί στην αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα. Που πετάει στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς των αναπληρωτών, βάζοντας τους μάλιστα να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο για μια θέση στον ήλιο. Μια θέση στην οποία καλούνται να ανταπεξέλθουν μέχρι και τα 67 τους χρόνια, λόγω και των ορίων συνταξιοδότησης που έχουν αποφασίσει.

Επισήμανε τις τρομακτικές ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, κάνοντας λόγο για ελλιπή διαπαιδαγώγηση ενός νέου ανθρώπου, που χάνει την επαφή του με μια σειρά γνωστικά αντικείμενα. Χαρακτήρισε πισωγύρισμα τον εξαναγκασμό καθηγητών να κάνουν μαθήματα άσχετα με το επιστημονικό τους αντικείμενο. Τόνισε την περικοπή κονδυλίων του κρατικού υπολογισμού για ανέγερση και συντήρηση σχολικών μονάδων, πετώντας έτσι το μπαλάκι στους δήμους και τις περιφέρειες, οι οποίοι με την σειρά τους δηλώνουν αναρμόδιοι στο ζήτημα.

Επισήμανε πως το ΚΚΕ παλεύει και απαιτεί εδώ και τώρα να γίνουν 30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών , να μονιμοποιηθούν άμεσα οι χιλιάδες αναπληρωτές, ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, χωρίς την λογική προσόντων και πιστοποιήσεων, στα οποία πάνω έχει στηθεί μια τεράστια αγορά. Άλλωστε, εάν τους ενδιέφερε η πραγματική επιστημονική αναβάθμιση των πτυχιούχων, θα υλοποιούσουν την πρόταση του ΚΚΕ για ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και δεν θα άνοιγαν τον δρόμο για την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους, και κάθε τίμιο εκπαιδευτικό, κάθε λαϊκή οικογένεια και μαθητή, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να δοκιμάσουν την ανεξάντλητη δύναμη την οποία διαθέτουν, βάζοντας την υπογραφή τους στο πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο, να ανοίξει ο δρόμος ώστε ο λαός να κάνει κουμάντο στην οικονομία και την κοινωνία, να θέτει με επιστημονικό σχεδιασμό τα κριτήρια της ανάπτυξης της ίδιας της κοινωνίας, τονίζοντας πως υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα τέτοιου δρόμου, τον 20ο αιώνα συγκεκριμένα και το πρώτο εργατικό κράτος που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα αμέτρητα προβλήματα που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους.

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την παιδεία
Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την παιδεία
Παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ για την παιδεία

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...