Παύλος Πολάκης: Προτεραιότητα η αποκατάσταση της ζημιάς και η ανακατασκευή των Ιταλικών στρατώνων

Κανένα σχόλιο

“Αυτό που τώρα έχει προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ζημιάς και η ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου, ενώ όσον αφορά στη μελλοντική του χρήση θα στηρίξουμε σθεναρά την επιλογή εκείνη που θα ευνοεί το σύνολο των πολιτών και τις ανάγκες τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ολοκληρωτική καταστροφή του κτιρίου των Ιταλικών στρατώνων, ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης.

Ολόκληρή η ανακοίνωση :

“Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που βλέπουμε από το κατεστραμμένο από πυρκαγιά κτίριο του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά, που στην σύγχρονη ιστορία της πόλης μας φιλοξενούσε τους «Ιταλικούς στρατώνες». Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο που χτίστηκε περί τα 1870 αποτελούσε εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής του και παρά τη διαχρονική εγκατάλειψη αποτελούσε κόσμημα για την πόλη μας.

"Sponsored links"

Η καταστροφή αυτή στην καρδιά των Χανίων, που πλήγωσε την πόλη και την ιστορική συνείδηση των Χανιωτών, οφείλει να αποκατασταθεί και να υπάρξει μέριμνα για την μελλοντική προστασία του κτιρίου και την ενεργητική συνέχιση της λειτουργίας του.  Σε σύμπνοια με το κοινό αίσθημα και με άμεσα αντανακλαστικά η Κυβέρνηση αποφάσισε τη δέσμευση 6 εκατομμυρίων Ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την επαναφορά του στην αρχική του μορφή.

Αυτό που τώρα έχει προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ζημιάς και η ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου, ενώ όσον αφορά στη μελλοντική του χρήση θα στηρίξουμε σθεναρά την επιλογή εκείνη που θα ευνοεί το σύνολο των πολιτών και τις ανάγκες τους. Η ιστορική συνείδηση παραμένει ενεργή και τα ιστορικά μνημεία συνεχίζουν να ζουν μόνο μέσα από τη ένταξή τους στην σύγχρονη καθημερινότητα των ανθρώπων που τα περιβάλλουν.  “

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις