Ποδηλάτης πήγε για βόλτα στην Εθνική Οδό στην Κρήτη κι επέστρεψε με πρόστιμο 200 ευρώ

Κανένα σχόλιο

Τσουχτέρο πρόστιμο επιβλήθηκε σε έναν επιβάτη, ο οποίος αποφάσισε να διακινδυνεύσει την ζωή του και να βγει στην εθνική οδό Ηρακλείου- Χανίων με το… ποδήλατό του.

Η τροχαία τον σταμάτησε, ενώ το πρόστιμο που του επιβλήθηκε ήταν αρκετά τσουχτερό, καθώς ο ίδιος καλείται τώρα να πληρώσει 200 ευρώ.

«Σπάνια θα κόψουμε τέτοιου είδους κλήση γιατί θέλουμε να είμαστε ανεκτικοί. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να κινείται στις εθνικές οδούς με ποδήλατα, εκτός και αν υπάρχει συνοδεία (προπομπός) από κάποιο αυτοκίνητο» σχολίασε αστυνομικός στην ιστοσελίδα patris.gr.

"Sponsored links"

Πάντως και απ΄τον νόμο αναφέρεται: «Στους αυτοκινητόδρομους και στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίες διακρίνονται από τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις οδούς εισόδου και εξόδου εξ αυτών, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών, εφίππων, ζώων, ποδηλάτων, ζωηλότων οχημάτων και γενικά οχημάτων τα οποία δεν κινούνται με κινητήρα, ως και μηχανοκίνητων οχημάτων τα οποία εξ υπολογισμού ή εκ κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπορούν να αναπτύξουν σε οριζόντια οδό ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων την ώρα».

patris.gr

Στα : Τοπικα