Πολίτες κατά του Χρέους: Εκδήλωση – συζήτηση για την οργάνωση των αντιστάσεων

Κανένα σχόλιο

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του Ιούνη του ’12 έγινε προσπάθεια να αναπτυχθούν λαϊκοί αγώνες, αντιστάσεις και κινήματα για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα των μνημονίων και των καταστροφικών για τη χώρα πολιτικών.Όμως, παρά τις εν λόγω προσπάθειες, παρά την ύπαρξη των εναλλακτικών πολιτικών κινημάτων και των σχετικών επεξεργασιών, οι κοινωνικοί αγώνες, σήμερα, υστερούν σε ένταση. Χαρακτηρίζονται από έλλειψη συντονισμού. Διαπνέονται από επιμέρους λογικές. Μια κοινωνική κόπωση ήδη καταγράφεται.

Ο κίνδυνος, η κοινωνία να  αποδεχτεί τις όποιες απαιτήσεις των δανειστών, να συμμορφωθεί στις εντολές της μνημονιακής κυβέρνησης, να συνηθίσει την ανέχεια και να θεωρήσει ανέφικτη τη διαφυγή από τα μνημόνια είναι υπαρκτός.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ θεωρούν πως σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, η δημιουργία, μιας ευρείας και ισχυρής κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, με μετωπικά χαρακτηριστικά, που θα δώσει μια νέα πνοή, θα συντονίσει και θα εμψυχώσει τις λαϊκές αντιδράσεις, θα φρενάρει και θα αλλάξει τη ροή των πραγμάτων, θα ανατρέψει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, θα στηρίξει την άλλη προοπτική.

"Sponsored links"

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ κατά του ΧΡΕΟΥΣ μπροστά στην αναγκαία προσπάθεια κοινωνικής επανεκκίνησης και προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι αντιστάσεις του λαού και να ενισχυθούν οι εναλλακτικές λύσεις, οργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μάη 2013.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις