Προετοιμασία σχεδίου νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης

Κανένα σχόλιο

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της η νομοπαρασκευαστική επιτροπή με αντικείμενο την κατάρτιση σχεδίου νόμου για την τροποποίηση της νομοθεσίας περί συμφώνου συμβίωσης και για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου

Υπόψη της επιτροπής θα τεθούν προς αξιολόγηση και προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων. Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο πεδίο του Οικογενειακού Δικαίου, αναφέρει ότι «κάθε νομοθετική πρωτοβουλία τροποποίησης διατάξεων του Αστικού Κώδικα και εν προκειμένω του Οικογενειακού Δικαίου, οφείλει να είναι προϊόν εμπεριστατωμένης μελέτης προκειμένου να μην θυσιάζεται η εσωτερική συνοχή και συνεκτικότητα του συνόλου των ρυθμίσεων του Αστικού Κώδικα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «ήδη συμπληρώνονται 31 έτη από την μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου που έγινε το 1983 και παρά τις κάποιες τροποποιήσεις που έγιναν, οι συνθήκες υποδεικνύουν ως αναγκαία την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου».

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις