21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

“Προσωρινή” η παραχώρηση του Θ.Ψ.Π.Χ. στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λέει το Υπουργείο Οικονομίας

Ημερομηνία:

Mετά τις έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες όταν με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας γνωστοποίησε την παραχώρηση χρήσης των εγκαταστάσεων του Θ.Ψ.Π.Χ. στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και τις σημερινές νέες ανακοινώσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Δήμαρχο Χανίων, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας υπερβολικό τον θόρυβο που δημιουργήθηκε αφού η θέση της κυβέρνησης υπέρ της αξιοποίησης του χώρου του Πρώην Ψυχιατρεία Χανίων παραμένει σταθερή. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μικρό μέρος του χώρου θα διαμορφωθεί για να φιλοξενηθούν – εφόσον χρειαστεί – πρόσφυγες, και αυτή η παραχώρηση θα είναι προσωρινή ενώ μόλις ολοκληρωθεί η ενδεχόμενη φιλοξενία, θα παραχωρηθεί στο Δήμο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Σταθερή στη θέση της υπέρ της αξιοποίησης του χώρου του Πρώην Ψυχιατρείου Χανίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και το αίτημα του Δήμου Χανίων, παραμένει η κυβέρνηση. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το αίτημα του Υπουργείου Άμυνας για δυνατότητα προσωρινής φιλοξενίας μικρής ομάδας προσφύγων, είναι τουλάχιστον υπερβολικός. Προσβάλλει, δε, τους κάτοικους των Χανίων, που έχουν κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι η έννοια της φιλοξενίας παραμένει ιερή στην πατρίδα του Ξένιου Δία.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις προτίθενται να διαμορφώσουν, με δικά τους έξοδα, ένα μικρό μέρος του χώρου, για να φιλοξενηθούν προσωρινά πρόσφυγες, εφόσον αυτό χρειαστεί. Η παραχώρηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι προσωρινή και αφορά τη χρήση μέρους του χώρου, το οποίο, μόλις ολοκληρωθεί η ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων, θα παραχωρηθεί και αυτό στον Δήμο Χανίων. Σε τίποτα δεν επηρεάζεται η άμεση αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου προς κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Χανίων καλείται το προσεχές διάστημα να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες σε συνεννόηση με το ΤΑΙΠΕΔ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...