15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Πρωτοφανής εικόνα”: Φωτογραφίες από τις καταστροφές που προκάλεσαν φασίστες που δεν ήθελαν να διεξαχθούν τα μαθήματα Αλβανικών στο 1ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου

Ημερομηνία:

Μπορεί τελικώς η γιορτή επανέναρξης των μαθημάτων Αλβανικών στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου να πραγματοποιηθηκε, και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή πολιτών αλλά και εκπροσώπων φορέων, όμως αυτό δεν αναιρεί την οργανωμένη προσπάθεια λίγες ώρες πριν από άγνωστα άτομα να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο.

Οι φωτογραφίες που εφτασαν στην εφημερίδα μας αποδεικνύουν την εκταση των ζημιών που προκλήθηκαν. Ζημιές που έγιναν σε δημόσιο σχολείο με στόχευση την, παρά τις αποφάσεις που λήφθηκαν από εκπαιδευτικούς, μαθητές και ομόφωνα από το Δ.Σ. του Δήμου Χανίων, αποτροπή χρήσης του δημόσιου χώρου από μερίδα πολιτών.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα λάδια που χύθηκαν στις εισόδους του κτιρίου, καθώς και τα λουκέτα με τις αλυσίδες που χρησιμοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την είσοδο. Επίσης είναι εμφανές πως οι άγνωστοι έφραξαν τις κλειδαριές με υλικό ώστε να μη μπορούν να ανοιχτούν οι πόρτες.

Μετά από πολύωρες προσπάθειες του διδακτικού προσωπικού του σχολείου με τη βοήθεια συνεργείου του Δήμου αλλά και κλειδαρά που έδωσε τον ελεύθερο χρόνο του για να βοηθησει ώστε να ανοιχθούν οι πόρτες, το σχέδιο των δραστών δεν επιτεύχθηκε.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες, με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας της Σχολικής Επιτροπής κ. Αντώνης Βαρδάκης χαρακτήρισε την εικονα “πρωτοφανή“.

Δείτε τις φωτογραφίες:

IMG_1049 IMG_1065 IMG_1064 IMG_1063 IMG_1062 IMG_1056 IMG_1055 IMG_1054

IMG_1053

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...