Πώς θα αναγεννηθεί ο αγροτικός χώρος στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Το «Παρατηρητήριο Υπαίθρου Κρήτης για την αναγέννηση του αγροτικού χώρου» βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα στο Ηράκλειο, στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου με την συμμετοχή βουλευτών, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων, παραγωγικών τάξεων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η «Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ» και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του επεσήμανε ότι Περιφέρεια Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης και Παρατηρητήριο Υπαίθρου Κρήτης, συνεργάζονται και διαβουλεύονται με κύριο στόχο την περαιτέρω ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της ενδοχώρας του νησιού στηρίζοντας την οικονομία της και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

"Sponsored links"

Ο Περιφερειάρχης συγχαίροντας τους οργανωτές για την διοργάνωση της ημερίδας, επεσήμανε, ότι, «η διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουριστικό τομέα είναι ένα από τα βασικά στοιχήματα που πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο.  Χρειάζεται δουλειά, απαιτείται από όλους τους φορείς να υπάρχει συνεργασία και συνέργεια και εμείς για μία ακόμα φορά μπαίνουμε μπροστά μαζί με τα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα του νησιού μας για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε, ότι, «το το παρατηρητήριο υπαίθρου, πρόκειται να παίξει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην ύπαιθρο της Κρήτης,  είναι η νέα τάση η οποία υπάρχει σήμερα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Σε ότι αφορά την Κρήτη τα αστικά κέντρα έχουν αναπτυχθεί αλλά η ύπαιθρος θα λέγαμε ότι γενικώς έχει μείνει λίγο πίσω, άρα το παρατηρητήριο θα καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν θα δει τις δυνατότητες στις αναπτυξιακές και θα συμβάλει στην επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων σε πολύ στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης.  Η εμπλοκή του Πολυτεχνείου είναι πάρα πολύ μεγάλη,  με στόχο να μπορέσουμε καλύψουμε όλες τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν έτσι ώστε να προσφέρουμε λύσεις για να βοηθηθεί πάρα πολύ η Κρητική ύπαιθρο στην ανάπτυξη της».

Βασικές επιδιώξεις της εκδήλωσης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της διοίκησης «Πλοηγός Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή» Χάρις Ροδιτάκης, είναι η μεταφορά καλών πρακτικών, ο συντονισμός των φορέων της Κρήτης, η κατάθεση προτάσεων σχετικών με το θέμα, η έναρξη συνεργασιών καθώς και η ανάδειξη της στήριξης που μπορεί να προσφέρει το ΠΥΚ ιδιαίτερα  στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αλλά και στους φορείς που σχεδιάζουν και αποφασίζουν για την κρητική ύπαιθρο. Ως τόπος πιλοτικής εφαρμογής έχει οριστεί το Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ στη συνέχεια με σταδιακή επέκταση και κλιμάκωση των δραστηριοτήτων του, το ΠΥΚ θα καλύψει ολόκληρη την Κρήτη.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις