14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Π.Α.Κ.Σ Χανίων για την επίσκεψη Πομπέο: Θέλουν την Ελλάδα ως κρίκο μιας αλυσίδας “μετωπικών κρατών”, ώστε να διαμορφώνουν ένα “νοητό τόξο ανάσχεσης”

Ημερομηνία:

Ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός Χανίων καλεί σε μαζική συμμετοχή στην στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη στις 7:00 μμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, «με στόχο να εκφράσουμε την καταδίκη μας προς το πρόσωπο του γερακιού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού».

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση:

Η επίσκεψη του εκπροσώπου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, ΜάικΠομπέο την Δευτέρα,είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο επίσκεψη του στην Ελλάδα και η πρώτη Αμερικανού υπουργού εξωτερικών στην Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Πομπέο επιθυμεί να προωθήσει την αμερικανική ενεργειακή πολιτική, όπως ο πλωτός σταθμός φυσικού αερίου FSRU, ο αγωγός ΤΑP και ο Ελληνο-βουλγαρικός αγωγός φυσικού αερίου, με την χώρα μας να μετατρέπεται σε πεδίο του ενεργειακού πολέμου των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, που στόχο έχει την εξάρτηση της Ευρώπης από τους αμερικάνους αγωγούς.

Στην συνέχεια, αναμένεται να μεταβεί στην Κρήτη στα πλαίσια της αναβάθμισης της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει ευκολίες στις βάσεις στη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη, μεταξύ άλλων με την χρήση εγκαταστάσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά παροχή ευκολιών σε πολιτικές εγκαταστάσεις του αμερικανικού κράτους.

Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα, η επικαιροποίηση αυτή είναι σημαντική για τις ΗΠΑ, αφού ανάμεσα στα άλλα ζητούν η ανανέωση της συμφωνίας να μην γίνεται ανά έτος, αλλά κάθε 3 ή και 5 χρόνια. Οι ΗΠΑ ζητούν ακόμα την επέκταση της προβλήτας Κ-14 στην Σούδα, ώστε να δέχεται περισσότερα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα.

Τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα ευρύτερο αμερικανικό σχέδιο που θέλει την Ελλάδα ως κρίκο μιας αλυσίδας “μετωπικών κρατών” (frontstates) μαζί με την Πολωνία και το Ισραήλ, ώστε να διαμορφώνουν ένα “νοητό τόξο ανάσχεσης”.

Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη έχουμε την τοποθέτηση των αμερικανικών drones στη Βάση της Λάρισας, τα οποία επιχειρούν από την Κριμαία μέχρι την Β. Αφρική, αμερικανικά ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο όπουβρίσκεται η αμερικάνικη Ταξιαρχίας Αεροπορικής Μάχης, ιπτάμενων τάνκερ και drones στην Λάρισα και η εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

Η ελληνική άρχουσα τάξη προσπαθεί να παρουσιάσει την επίσκεψηΠομπέο και την όλο και πιο στενή πρόσδεση της στον ιμπεριαλιστικό παράδειγμα, ως «γεωπολιτική αναβάθμιση» της χώρας και οχύρωση της στα πλαίσια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Στην πραγματικότητα, με άλλοθι τα παραπάνω μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών πολέμων, με αναβάθμιση της στρατιώτης παρουσίας των ΗΠΑ σε ρόλο εν δυνάμει στρατού κατοχής. Ως Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός(Π.Α.Κ.Σ.) Χανίων καταδικάζουμε τους παραπάνω σχεδιασμούς και δηλώνουμε πως καμία ασφάλεια δεν προμηνύει για τον λαό μας, η μετατροπή της χώρας σε πεδίο δράσης ξένων στρατών.

Για τον λόγο αυτό καλούμε σε συμμετοχή στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 29.09.2020 στις 7:00 μμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με στόχο να εκφράσουμε την καταδίκη μας προς το πρόσωπο του γερακιού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Όχι στην Ελληνο-Αμερικάνικη Αμυντική Συμφωνία
Ο Πομπέο είναι ανεπιθύμητος!
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να κλείσει η βάση της Σούδας!

Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...