Π. Πολάκης: Με καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεμπλοκάρει το θέμα της αξιοποίησης του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου

Κανένα σχόλιο

Λύνονται τα προβλήματα που απασχολούν εδώ και χρόνια τα Χανιά. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη με αφορμή τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης του Στρατόπεδου Μαρκοπουλου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ένα-ένα τα προβλήματα που απασχολούν για χρόνια την τοπική κοινωνία των Χανίων, βρίσκουν το δρόμο τους προς τη λύση με γνώμονα το συλλογικό όφελος των Χανιωτών. Τα πράγματα βέβαια, όπως όλοι καταλαβαίνουν σήμερα, δεν γίνονται «μαγικά», αλλά τα διευθετούν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που αισθάνονται το βάρος της ευθύνης τους απέναντι στη θέση ευθύνης που ο κόσμος τους έχει τάξει.

"Sponsored links"

Έτσι, με μεθοδικές κινήσεις ουσίας και καλή επαφή και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε να ξεμπλοκάρει και το χρονίζον θέμα της αξιοποίησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου μέσω της παραχώρησής του στον Δήμο Χανίων για συγκεκριμένες χρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου άλλωστε, σχετικά με την αρχική έγκριση από την ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων) που έλαβε η μελέτη αξιοποίησης του Δήμου για το στρατόπεδο, είναι εύγλωττη και σκιαγραφεί τα επόμενα βήματα για την οριστική παραχώρηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ως Κυβέρνηση έχουμε μεριμνήσει για κάθε τι που θα μπορούσε να «κολλήσει» τις θετικές εξελίξεις στο θέμα και κυρίως για την χρηματοδότηση ( 1 εκ. € από το ΠΔΕ) της μετεγκατάστασης του στρατοπέδου και των σημερινών του λειτουργιών. Η δραστηριότητα αυτή άλλωστε, είναι και η ασπίδα εξαίρεσης του χώρου από τις διαδικασίες του Υπερταμείου, αφού τα ενεργά στρατόπεδα εξαιρούνται από την ένταξη.

Με αυτή την επιτυχημένη συνταγή θα πάμε παρακάτω, λύνοντας «κόμπους δεκαετιών» για ζωτικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες, αντιμετωπίζοντας όλες τις παλιές παθογένειες του ελληνικού συστήματος Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και μικρές και μεγάλες πολιτικές και οικονομικές ιδιοτέλειες που δημιουργούσαν φραγμούς και βάλτωμα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις