Σήμερα η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ του Κώστα Νταντινάκη “Η Μαρία Πολυδούρη στο Παρίσι του Μεσοπολέμου”

Κανένα σχόλιο

Το ντοκιμαντέρ “Η Μαρία Πολυδούρη στο Παρίσι του Μεσοπολέμου” του Χανιώτη σκηνοθέτη Κώστα Νταντινάκη προβάλλεται την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 9μμ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Χανίων και η  Περιφερειακή Ενότητα Χανίων η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Είναι η πρώτη προβολή της ταινίας στα Χανιά, μετά την πρεμιέρα της τον περασμένο Μάρτιο στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Δυο λόγια για το ντοκιμαντέρ: Η αντισυμβατική Μαρία Πολυδούρη (1902-1930) δραπετεύει από την μικρόψυχη κοινωνία της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 1926 στο Παρίσι για να συναντήσει τη μοίρα της.

"Sponsored links"

Η ταινία έχει τη μορφή χρονικού μιας ελεγειακής αναζήτησης από τη μεριά του σκηνοθέτη, με την Χανιώτισσα ηθοποιό Δέσποινα Πωλαναγνωστάκη να ανασταίνει με τη φωνή της ιδανικά την Ποιήτρια στα ποιήματα και τις επιστολές της.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις