Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Χανιά: “Η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα και απαντάει με εντολή στους διευθυντές να στείλουν την αστυνομία και τους εισαγγελείς στα σχολεία”

Κανένα σχόλιο

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προχωρούν οι εκπαιδευτικοί των Χανίων σήμερα στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό κείμενο:

Η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα και απαντάει με εντολή στους διευθυντές ΔΔΕ, όχι να σπάσουν τα τμήματα, αλλά να στείλουν στην αστυνομία και τους εισαγγελείς στα σχολεία. Ήδη χτες στα Χανιά διευθυντής Γυμνασίου πήγε με κόφτη για σίδερα να «συζητήσει» με τους μαθητές και σήμερα το πρωί επανήλθε με εισαγγελέα και την αστυνομία! Ακόμη και ο χειρισμός τέτοιων ακραίων καταστάσεων αποτελεί ευκαιρία για μας τους εκπαιδευτικούς να παραδίδουμε στα παιδιά μαθήματα δημοκρατίας αλλά και αγωνιστικής στάσης ζωής. Απειλές, προσβολές κι εκβιασμοί σε μικρά παιδιά, στα παιδιά μας, είναι απαράδεκτες πρακτικές για παιδαγωγούς αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

"Sponsored links"

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της ΕΛΜΕ:

Όλες/οι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 24/9 10:30π.μ πλ. Αγοράς (διευκολυντική στάση εργασίας 10-2:00) Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές όλοι στον αγώνα για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία.

Έξω απ τα σχολεία οι εισαγγελείς και η αστυνομία

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εδώ και 7 μήνες, παραμένει σταθερή και ακλόνητη στην απόφασή της για επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση της πανδημίας, Δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ (1€) προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ή  για να  διασφαλίσει στοιχειωδώς τους όρους για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους. Με την βοήθεια των (καλοταϊσμένων) παπαγάλων της στα κυρίαρχα ΜΜΕ, η κυβέρνηση τα ανάγει όλα σε  ατομική ευθύνη, ενώ δεν διστάζει να στοχοποιεί για την έξαρση της πανδημίας, άλλοτε τους ηλικιωμένους,  άλλοτε τους μετανάστες, και τελευταία την νεολαία. Το άνοιγμα του τουρισμού με τον τρόπο που έγινε, το άνοιγμα των σχολείων με τον τρόπο που έγινε, η εντολή στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές και τα υπόλοιπα ΜΜΜ για 100% πληρότητα, προφανώς δεν παίζουν κανένα ρόλο στην έξαρση του 2ου κύματος της πανδημίας, και δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ως ΕΛΜΕ Χανίων από τον Αύγουστο ακόμα, με επανειλημμένες ανακοινώσεις και δράσεις (2 Γεν. συνελεύσεις, 3 παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Δήμο και ΔΔΕ, εκδήλωση με γονείς και γιατρούς)  διεκδικούμε τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία. Η ένωση γονέων επίσης εξέδωσε ανακοίνωση με αντίστοιχο περιεχόμενο. Από τη Δευτέρα 21/9 μπήκαν στο χορό των κινητοποιήσεων και οι μαθητές, διεκδικώντας λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, προσωπικό καθαριότητας και δωρεάν τεστ. Η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα και απαντάει με εντολή στους διευθυντές ΔΔΕ, όχι να σπάσουν τα τμήματα, αλλά να στείλουν στην αστυνομία και τους εισαγγελείς στα σχολεία. Ήδη χτες στα Χανιά διευθυντής Γυμνασίου πήγε με κόφτη για σίδερα να «συζητήσει» με τους μαθητές και σήμερα το πρωί επανήλθε με εισαγγελέα και την αστυνομία! Ακόμη και ο χειρισμός τέτοιων ακραίων καταστάσεων αποτελεί ευκαιρία για μας τους εκπαιδευτικούς να παραδίδουμε στα παιδιά μαθήματα δημοκρατίας αλλά και αγωνιστικής στάσης ζωής. Απειλές, προσβολές κι εκβιασμοί σε μικρά παιδιά, στα παιδιά μας, είναι απαράδεκτες πρακτικές για παιδαγωγούς αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία.

Μοναδική υπεύθυνη για τα σχολεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο είναι η κυβερνητική ανευθυνότητα και δε φταίνε σ’ αυτό ούτε τα παιδιά ούτε οι εκπαιδευτικοί.

Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19 τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας. Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 2ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη!

Ακόμα και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κλειστές αίθουσες στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται την αξιοποίηση τους με την δημιουργία νέων τμημάτων. Προκαλεί οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο η τακτική της κυβέρνησης να αφήνει απροστάτευτους εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα. Αρνείται ακόμα και τα τεστ στους εκπαιδευτικούς και μαθητές φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

"Sponsored links"

  • Μέχρι 15 παιδιά ανά αίθουσα, ανάλογα με το εμβαδόν
  • Αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων και χώρων, ενοικίαση ακόμη και ιδιωτικών χώρων για εξασφάλιση ικανοποιητικού αριθμού αιθουσών
  • Δωρεάν τεστ για καθηγητές και μαθητές
  • Διορισμός μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και υγειονομικού προσωπικού στα σχολεία
  • Άδειες για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών, κατ οίκον διδασκαλία για τους μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
  • Άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, νέες ΜΕΘ και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τους μαθητές μας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 24/9, στις 10:30 στην πλ. Αγοράς»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις