«Σεράντα μήλα κόκκινα» και ομάλ’ στην Κρήτη από νεολαίους από την πρώην ΕΣΣΔ

Κανένα σχόλιο

Έχουν βάλει… άψιμον στην Κρήτη, την πατρίδα του Νίκου Καζαντζάκη, οι 70 νέοι και νέες από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που βρίσκονται στο νησί στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης. Μαζί τους και νέοι από την Αρμενία· όλοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Στα ίχνη του Καζαντζάκη» που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Τα ίχνη του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα (φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από το θάνατό του) τους έφεραν στο Ηράκλειο και στο Λασίθι.

Όπως είπαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια, δεν ήρθαν στην Κρήτη για τουρισμό αλλά για να περπατήσουν στα βήματά του, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του νησιού, καθώς και να δουν από κοντά άλλα ενδιαφέροντα πολιτιστικά στοιχεία του τόπου.

"Sponsored links"

Η Κνωσός, η μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη όπου συναντήθηκαν και με τον αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο, το παραδοσιακό χωριό Αρόλιθος όπου ζύμωσαν ψωμί, το ενυδρείο στις Γούρνες, το οινοποιείο στον Στείρωνα Ηρακλείου ήταν μερικές από τις στάσεις των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, οι περισσότεροι θυμούνται τους νέους και τις νέες από την πρώην ΕΣΣΔ για το ομάλ’ που έστησαν σε μια παραδοσιακή μάντρα της Δίκτης στο οροπέδιο Λασιθίου, τραγουδώντας «Σεράντα μήλα κόκκινα».

pontos-news.gr

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Ό,τι να 'ναιΣΑΒΒΑΤΟ, 12:00 pm - 2:00 pmμε τον Μάνο Βουλαρίνο και Πέτρο Νικολάου
    Ο Μάνος Βουλαρίνος και ο Πέτρος Νικολάου σε μια εκπομπή χωρίς συγκεκριμένο περιεχόμενο και ειρμό (όπως ακριβώς και οι ίδιοι) αδικούν όσους πιο πολλούς μπορούν.