Σκόπιμη καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη;

Κανένα σχόλιο

Σοβαρές καταγγελίες για ατασθαλίες και μεγάλη καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της βομβιστικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη εμπεριέχει ψήφισμα του Δήμου Σφακίων στο οποίο σημειώνεται ότι ο δράστης της επίθεσης είναι γνωστός και κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πιο αναλυτικά στο ψήφισμα το οποίο αποστάλθηκε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου αναφέρονται τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σφακίων μετά από συζήτηση του παραπάνω θέματος στη συνεδρίαση του την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, αποφάσισε ομόφωνα (αριθ.απόφασης 79/2014), να στείλει προς κάθε αρμόδιο την παρακάτω απόφαση-ψήφισμα:

"Sponsored links"

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σφακίων καταδικάζει την απαράδεκτη καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση της σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής-βομβιστικής επίθεσης κατά του Δημάρχου Σφακίων την οποία απέτρεψε η ασφάλεια Ρεθύμνου την τελευταία στιγμή.

Μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός πως ο φερόμενος ως δράστης, από την Επισκοπή Ρεθύμνου, όχι απλώς δεν έχει συλληφθεί ακόμα αλλά δεν έχει κληθεί καν για ανάκριση μέχρι σήμερα από τον ανακριτή Ρεθύμνου που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Μπορούμε να κατανοήσουμε το φόρτο εργασίας των δικαστικών υπηρεσιών αλλά αρνούμαστε να δεχτούμε ότι μια τέτοια απόπειρα τρομοκρατικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζεται με τους ρυθμούς μιας απλής πταισματικού χαρακτήρα παράβασης. Αν αυτή η απόπειρα στρεφόταν εναντίον Δημάρχου μεγάλης πόλης της Κρήτης, βουλευτή ή άλλου πολιτικού προσώπου θα υπήρχε ο ίδιος ρυθμός αντιμετώπισης ή θα είχε κινητοποιηθεί και ο μηχανισμός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας;

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι αυτή η υπόθεση που στρέφεται εναντίον του Δημάρχου και του Δήμου Σφακίων δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Απαιτούμε το άμεσο προχώρημα της ανακριτικής διαδικασίας και την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών της σχεδιαζόμενης ενέργειας αυτής εναντίον του Δημάρχου. Καλούμε την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης καθώς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρει άμεσα θέση στο ζήτημα.

Αναμένοντας τις εξελίξεις θα επανέλθουμε.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις