Σουδάν: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί διαδηλωτές που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία από την επέμβαση του στρατού

Κανένα σχόλιο

Η αιματηρή καταστολή, αυτήν την εβδομάδα, του κινήματος διαμαρτυρίας από τους στρατιωτικούς που ανήλθαν στην εξουσία στο Σουδάν, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 101 ανθρώπους, οι περισσότεροι στη διάλυση, προχθές Δευτέρα, μιας καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά από την έδρα του στρατού, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, που ανακοίνωσε σήμερα μια επιτροπή γιατρών.

Μεταξύ των νεκρών, οι 61 καταμετρήθηκαν σε νοσοκομεία και οι 40 βρέθηκαν στον ποταμό Νείλο, σύμφωνα με γιατρούς που βρίσκονται κοντά στους διαδηλωτές. Στην καταστολή τραυματίστηκαν 326 άνθρωποι, συμπλήρωσαν οι ίδιοι.

Την ίδια ώρα, οι στρατηγοί που κατέλαβαν την εξουσία πρότειναν σήμερα την επανάληψη των συνομιλιών με την αντιπολίτευση, ωστόσο η πρόσκλησή τους απορρίφθηκε.

"Sponsored links"

Η επιχείρηση του στρατού εναντίον των διαδηλωτών, έπειτα από διένεξη εβδομάδων μεταξύ του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου και των οργανώσεων της αντιπολίτευσης για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της μετάβασης του Σουδάν στη δημοκρατία, σηματοδοτεί το χειρότερο ξέσπασμα βίας αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Ομάρ αλ Μπασίρ τον Απρίλιο, με φόντο τις πολύμηνες διαδηλώσεις εναντίον του.

Το μεταβατικό στρατιωτικό συμβούλιο ακύρωσε όλες τις συμφωνίες που είχε συνάψει με την αντιπολίτευση μετά την επιδρομή, όμως σήμερα έκανε πίσω εν μέσω της διεθνούς κατακραυγής της βίας.

«Εμείς στους κόλπους του στρατιωτικού συμβουλίου τείνουμε το χέρι μας για διαπραγματεύσεις χωρίς δεσμεύσεις παρά μόνο το συμφέρον της πατρίδας» επισήμανε ο επικεφαλής του συμβουλίου, ο αντιστράτηγος Άμπντελ Φατάχ αλ Μπουρχάν, που μίλησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ωστόσο, η συμμαχία των διαδηλωτών και οργανώσεων της αντιπολίτευσης απέρριψε την προσφορά, σημειώνοντας ότι ο στρατός δεν μπορεί να χαίρει εμπιστοσύνης.

«Σήμερα, το συμβούλιο μας κάλεσε σε διάλογο και την ίδια στιγμή επιβάλλει τον φόβο στους πολίτες στους δρόμους» είπε ο Μαντάνι Αμπάς Μαντάντι, ένας εκ των ηγετών των DFCF, στο Ρόιτερς.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις