Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά – Σουφλέ

Κανένα σχόλιο

Τυρόπιτα (2)

Τρία ποτήρια αλεύρι , τρεις κουταλιές λάδι, ένα κουταλάκι ξύδι , ένα ποτήρι παγωμένο νερό, ένα κουταλάκι μπέικη , ένα κουταλάκι αλάτι, τρία τέταρτα βιτάμ παγωμένο. Ζυμώνονται απ’ το βράδυ.

Γέμιση: Τέσσερα αυγά, μπεσαμέλ, πέντε κουταλιές λάδι μαζί με τρεις κουταλιές αλεύρι, δύο ποτήρια γάλα, ένα κουταλάκι αλάτι, επτακόσια γραμμ. φέτα.

"Sponsored links"

Ανοίγομε τη ζύμη δύο φύλλα ραντίζομε με γάλα φουρνίζομε.

Σουφλέ χυλοπίτες

Παίρνω χυλοπίτες Μετσόβου. Όταν βράσουν τους ρίχνω αλάτι, πιπέρι, 3 κουταλιές μπεσαμέλ, δύο κουταλιές βούτυρο και λίγο τυρί τριμμένο.

Στρώνω στο πυρέξ τις μισές χυλοπίτες, κόβω 12 φέτες ζαμπόν κομματάκια και 4 φέτες τυρί του τοστ κομματάκια στρώνω τις υπόλοιπες χυλόπιτες από πάνω μπεσαμέλ πάνω από την μπεσαμέλ μια κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο και φουρνίζω.

Τυρόπιτα (3)

Από κάτω στο ταψί βιτάμ τριμμένο φρυγανιά πέντε αυγά 200 γραμμ. βιτάμ, 1 γιαούρτι στραγγιστό, 500 γραμμ. φέτα λιωμένη με πιρούνι, 1 κεσεδάκι φαρινάπ (απ’ του γιαουρτιού τον κεσέ). Από πάνω φρυγανιά τριμμένη (πυρέξ μικρό η τυρόπιτα).

Μυζηθρόπιτα

4 αυγά, 1 γιαούρτι, 1 κεσεδάκι γάλα, 1 κεσεδάκι ζαμπόν, 1 κομμάτι φέτα τυρί, 1 κόκκινο τυρί μικρό, λίγο τυρί μακαρονιών, 1 μπέικη 300 γραμμ. μυζήθρα, λίγο γκούντα, ένταμ ή ότι τυρί λιώνει. Αλεύρι.

Χτυπάμε τα αυγά ρίχνομε το γιαούρτι το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύομε, στους 200 βαθμούς, περίπου, τρία τέταρτα ώρας με αλουμινόχαρτο να μην καεί. Κόβεται χλιαρό.

"Sponsored links"

Σουφλέ

12 φέτες ψωμί του τοστ, 300 γραμμ. ζαμπόν, τρία τέταρτα τυρί του τοστ. Προαιρετικά και άλλα τυριά τριμμένα, 1 κουτί εβαπορέ αδιάλυτο και ένα ποτήρι νερό, επτά αυγά, μισό βιτάμ, αλάτι, πιπέρι.

Βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε το ψωμί στο ταψί λιώνομε το βιτάμ και τ’ αλείφουμε με πινέλο στο ψωμί. Βάζομε μια στρώση τυρί μια ζαμπόν και πάλι τυρί τριμμένο. Χτυπάμε στο μίξερ τ’ αυγά, το γάλα, το νερό, το αλάτι το πιπέρι και το ρίχνουμε στο ταψί πριν ψηθεί το βάζομε στο ψυγείο δύο με δυόμιση ώρες.

Κασερόπιτα

Ένα πακέτο σφολιάτα για πάνω κάτω πεντακόσια γραμμ. τυρί κασέρι, διακόσια πενήντα γραμμ. Γκούντα, διακόσια πενήντα γραμμ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη. Απλώνουμε σφολιάτα στο πυρέξ, τυριά σφολιάτα την κόβομε και περιχύνομε ανακατεμένα πέντε ποτηράκια κρασιού γάλα φρέσκο τέσσερα αυγά αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο χτυπημένο καλά.

Τυροπιτάκια με μανιτάρια

Ένα πακέτο σφολιάτα, 200 γραμμ. ζαμπόν, 4 φέτες μπέικον, μια φλιτζάνα τυριά, μια κρέμα γάλακτος, ένα κουτί μεγάλα μανιτάρια.

Ζεματάω με ραφινέ, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια, κρέμα γάλακτος μετά και τυρί τριμμένο. Κόβομε σφολιάτα και κάνομε τυροπιτάκια μισοφέγγαρο ή τρίγωνα με την γέμιση μέσα και φούρνο αφού τα έχομε αυγώσει.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις