Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Ταχίνα ή ταχινία

1 φλυτζάνα ταχίνι, μισή φλυτζάνα νερό, χυμός 1 λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη, μισό φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι.

Χτυπάμε καλά το ταχίνι σε μπωλ με πηρούνι ή στο μίξερ. Συνεχίζουμε εναλλάξ το νερό, το ξύδι, το σκόρδο και το λεμόνι. Προσθέτομε προς το τέλος αν θέλομε κι άλλο λεμόνι. Προσθέτομε αλάτι, κύμινο, μαϊντανό. Ταιριάζει με όλα τα ψητά στα κάρβουνα. Και πάνω στη λαγάνα.

"Sponsored links"

 

Κουλουράκια κανέλας

Δύο νεροπότηρα λάδι, ενάμιση νεροπότηρο, ζάχαρη, ένα κρασοπότηρο πορτοκαλόζουμο, ένα κουταλάκι κανέλα, ένα κουταλάκι γαρύφαλλα, ένα κουταλάκι σόδα, ένα μπέικι, αλεύρι ένα κιλό και κάτι μαλακό, εκατό gr σισάμι.

Λάδι με ζάχαρη να χτυπηθούν καλά. Μετά κανελογαρύφαλλα, μετά πορτοκαλόζουμο, σόδα, τον χυμό ενός λεμονιού, μπείκι με αλεύρι, σουσάμι.

 

Σουμάδα

Διακόσια πενήντα gr άσπρη ψίχα αμύγδαλα, ενάμιση έως δύο κιλά ζάχαρη, λίγο αλάτι, ανθόνερο, εσάνς πικραμύγδαλο.

Αλέθομε τα αμύγδαλα πολύ ψιλά και τα βάζομε σ’ ένα πανί σμικτό ή και διπλό. Αφού βράσομε 2,5 (δυόμιση) λίτρα νερό το ρίχνομε λίγο – λίγο και σφίγγομε το πανί μέχρι να τελειώσει το νερό και να μην βγάζει άσπρο ζουμί. Βράζομε το ζουμί με την ζάχαρη και στο γύρισμα ρίχνομε το αλάτι, το ανθόνερο, πικραμύγδαλο εσάνς. Διατηρείται στο ψυγείο. Πίνεται ζεστή ή παγωμένη με κανέλλα και σισάμι.

 

"Sponsored links"

Αμυγδαλωτά

Τρία τέταρτα του κιλού αμυγδαλόψιχα, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού ψιλή ζάχαρη, 3-4 ασπράδια αυγών, δύο ή τρεις κουταλιές κοφτές σιμιγδάλι ή φρυγανιά κοπανισμένη, δύο χαρτάκια βανίλιες, λίγο ανθόνερο, ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού άχνη για τύλιγμα.

Ασπρίζομε τα αμύγδαλα, τα φουρνίζουμε λίγο να ξεραθούν και κατόπιν τα κοπανίζομε λίγα – λίγα στο γουδί προσθέτοντας και τη ζάχαρη. Τα βάζομε σε βαθύ μπωλ και προσθέτομε τα ασπράδια των αυγών πολύ ελαφρά χτυπημένα. Ρίχνομε και το σιμιγδάλι με την βανίλια και ζυμώνομε το μείγμα πολύ καλά. Πέρνομε λίγη – λίγη μάζα και πλάθομε σε στρογγυλά σχήματα. Τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνομε σε μέτριο φούρνο επί 20 λεπτά. Όταν βγουν από τον φούρνο τα ραντίζομε με λίγο ανθόνερο και τα πασπαλίζομε με ζάχαρη άχνη που αφήνομε να πέσει από σουρωτό.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

admin
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.
Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today