14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Ρολό μυζήθρας

Μισό κιλό μυζήθρα, ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τρία αυγά, έξι φέτες ζαμπόν, έξι φέτες μπέικον ψιλοκομμένο, επτά φύλλα αγοραστά βουτυρωμένα.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Τ’ απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και θα τα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο για να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Θα τα βγάλουμε 2-3 ώρες πριν, θα τα κόψουμε άψητα και σχεδόν παγωμένα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα κομμένα κομμάτια πλαγιαστά.

Τυρόπιτα εύκολη

5 αυγά, 1 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, μισό κιλό κασέρι τριμμένο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε μια ώρα περίπου. Παίρνουμε δύο φύλλα σφολιάτας και τα τοποθετούμε ένα από πάνω και ένα από κάτω.

Φορμάκια με φύλλο

100 δράμια αμύγδαλο, 100 δράμια ζάχαρη, 100 δράμια φύλλο, 6 αυγά και δύο κουταλιές κορν φλάουερ, λίγες βανίλιες και δύο κουταλιές βούτυρο.

Ασπρίζουμε το βούτυρο με τους κρόκους και την ζάχαρη. Έχουμε τα ασπράδια καλά χτυπημένα με τον κορν φλάουερ. Τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε τις βανίλιες και τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και καλά κοπανισμένα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και κόβουμε τα φύλλα τέσσερα σε κάθε φορμάκι και βουτυρώνουμε ένα – ένα. Βάζουμε μέσα στο φύλλο λίγο από το μίγμα και από πάνω βάζουμε λίγο γλυκό κουταλιού και λίγο ακόμα μίγμα. Αφού ψηθούν τα περιχύνουμε με σιρόπι χωρίς να χυθεί στο φύλλο.

Μελιτζάνες με γιαούρτι σαλάτα (συνταγή από τον Λίβανο)

Ένα τέταρτο κιλού μελιτζάνες (ξεφλουδισμένες και κομμένες), ελαιόλαδο για τηγάνισμα, μισό φλιτζάνι γιαούρτι, μισό φλιτζάνι κομμένο άνηθο, τέσσερα σκόρδα ψιλοκομμένα, δύο κούπες κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες, ένα κουταλάκι ξύδι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά χύτρα και μετά τηγανίστε τις μελιτζάνες στο λάδι. Κουνήστε μερικές φορές μέχρι να ψηθούν τα κομμάτια. Αφαιρέστε τα κομμάτια με μια σπάτουλα και στραγγίξετε τα σε μια χαρτοπετσέτα. Σε ένα μπολ αναμίξτε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε το καλά. Για να σερβίρετε τοποθετείστε τις μελιτζάνες σε μια πιατέλα και αλείψτε τις με τη σάλτσα του γιαουρτιού (πολύ νόστιμη).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...