Σπιτικές Προτασεις

Κανένα σχόλιο

Κεράσι γλυκό
Ενάμιση κιλό κεράσια, ενάμιση κιλό ζάχαρη, ένα φλυτζανάκι νερό, 1-2 κουταλιές γλυκόζη, χυμό από μισό λεμόνι.
Πλένομε και αφαιρούμε τα κεράσια απ’ τα κουκούτσια με φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο. Βάζομε τα κεράσια με τη ζάχαρη να σταθούν για μισή ώρα. Προσθέτομε κατόπιν το νερό και βράζομε αρχικά σε σιγανή φωτιά την οποία σιγά σιγά δυναμώνομε σταδιακά, ενώ αφαιρούμε τον αφρό. Όταν κοντεύει να δέσει, ρίχνομε την βανίλια, τη γλυκόζη και τον χυμό του λεμονιού. Όταν δέσει το κατεβάζομε από τη φωτιά.

Λικέρ βύσσινο
Ένα κιλό βύσσινα
Ένα κιλό ζάχαρη
Ένα κιλό κονιάκ
2-3 ξυλάκια κανέλλας
5-6 γαρύφαλλα
Πλένομε τα βύσσινα και τα βάζομε σε μια γυάλα με το κονιάκ, τα γαρύφαλλα και την κανέλλα. Τ’ αφήνομε στον ήλιο. 40 ημέρες μετά βάζομε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με δυόμιση ποτήρια νερό να βράσουν και να δέσουν καλά. Σουρώνομε το κονιάκ, ανακατεύομε με το σιρόπιο και το φιλτράρομε ξανά.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις