Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Χανίων σε συμπαράσταση στους ειδικευόμενους γιατρούς της υπόθεσης Στέλλας Ακουμιανάκη

Κανένα σχόλιο

Οι γιατροί και στα Χανιά αντιδρούν για την άδικη, όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση καταδίκης δύο γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων με αφορμή την άδικη καταδίκη των 2 συναδέλφων ειδικευόμενων γιατρών του Γ.Ν. Ρεθύμνου, αλλά και την συνολική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας όλων των νοσοκομειακών γιατρών , και με την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, προκηρύσσει στάση εργασίας την Δευτέρα 23/3/2015 από τις 11 π.μ. ως την λήξη του πρωινού ωραρίου, με συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου στις 11 π.μ.

"Sponsored links"

Απαιτούμε:

  • Να αθωωθούν άμεσα οι 2 συνάδελφοι ειδικευόμενοι γιατροί που καταδικάστηκαν πρωτόδικα. Να σταματήσουν οι διώξεις νοσοκομειακών γιατρών – όχι στην ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης
  • Να καταβληθούν άμεσα όλες οι χρωστούμενες δεδουλευμένες εφημερίες του ιατρικού προσωπικού – να εφαρμοστεί άμεσα η ΚΥΑ που ορίζει την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων από το 2012 και μετά.
  • Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό -να προχωρήσουν άμεσα οι διορισμοί στις προκηρυγμένες θέσεις
  • Να παραταθεί η θητεία των ειδικευόμενων γιατρών για όσο χρονικό διάστημα επιθυμούν με μόνο κριτήριο τις κενές οργανικές θέσεις ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου
  • Να στηριχτούν με μόνιμο προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν επαρκώς τα Κέντρα Υγείας. Να επιστρέψει η ευθύνη της λειτουργίας τους στα νοσοκομεία.
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟ: μισθολογική αποκατάσταση όλων των νοσοκομειακών γιατρών, τήρηση του ωραρίου εργασίας, απόδοση σε όλους τους γιατρούς των οφειλόμενων ρεπό και αδειών, ασφαλής εφημέρευση
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό χωρίς αποκλεισμούς: κατάργηση της ΕΣΑΝ Α.Ε., του εισιτηρίου των 5 ευρώ και του προστίμου 1 ευρώ ανά συνταγή, των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων, μείωση της συμμετοχής των ασθενών στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για όλους τους ανασφάλιστους ασθενείς.

Για το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΧ

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΥΡΩΝ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις